Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYılmaz, Özer
dc.date2015-04-15
dc.date.accessioned2015-04-15T12:31:37Z
dc.date.available2015-04-15T12:31:37Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.issn1302-1265
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/3846
dc.description.abstractKonya, ülkemizin İç Anadolu Bölgesi’nde Konya Bölümü’nde yer alır. Ülkemizin iç kısmında yer alması, kuzey ve güneyden sıradağlarla denizel etkinin engellenmiş olması nedeniyle Konya’da, yarı kurak iklim şartları hâkimdir. Yarı kurak iklimin etkisine bağlı olarak Konya’nın doğal bitki örtüsü steptir. Toprak çeşidi ise alkalen reaksiyon gösteren kahverengi topraklardır. Bu doğal ortam özelliklerine bağlı olarak sahada en fazla tahıl tarımı yapılmaktadır. Araştırmada Konya (merkez ilçe), Kulu, Akşehir, Beyşehir, Hadım ve Karapınar çalışma sahası olarak seçilmiştir. Bu istasyonların iklim değerlerinde önemli farklar olduğundan, tarımsal verimlilik değerleri de farklı olmuştur. Doğal koşullardan en fazla, tahıl ürünlerinin etkilenmesi nedeniyle bu çalışmada sadece buğday, arpa, yulaf ve çavdar verimliliklerinin karşılaştırması yapılmıştır. Buna göre iklim değerlerindeki yöresel farklılıklara bağlı olarak verimliliğin de değiştiği gözlenmiştir.en_US
dc.description.abstractKonya is in Konya part in Central Anatolia in Turkey. Because of the fact that Konya is in central side of the country and range of mountains prevent maritim effects, semi-arid climatic conditions are dominant in Konya. Natural vegetation of Konya is step, depending upon semi-arid climates effects. Soil type is brown soil which react alkalence. Depending upon this environmental characters, cereal agriculture is the most common in the area. In this research, Konya, Kulu, Akşehir, Beyşehir, Hadım and Karapınar were selected as the study area. Because of the fact that there are important differences in climate values of these stations, the values of agricultural productivity are also different. Due to the fact that cereal crops are effected, mostly by environmental conditions fecundity of wheat, oaten, rye and grain have been compared in this study. Fort this reason, it was observed that fecundity also changed, depending upon regional differences in climate values.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKonyaen_US
dc.subjectİklimen_US
dc.subjectTarımen_US
dc.subjectTahılen_US
dc.subjectVerimliliken_US
dc.titleKonya Ovası ve Çevresinin İklim Özelliklerinin Tahıl Tarımına Etkilerien_US
dc.title.alternativeThe Effects of Climatic Characteristics on Cereal Agriculture in Konya Plain and its Surroundingsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalSosyal Bilimler Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Coğrafya Bölümüen_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.startpage101en_US
dc.identifier.endpage126en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster