Konu "Kaymak" için Kocatepe Veteriner Dergisi listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Afyonkarahisar’da Tüketilen Kaymaklı Lokumların Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2009)Bu çalışmanın amacı, Afyonkarahisar’da tüketime sunulan kaymaklı lokumların mikrobiyolojik kalitesinin tespit edilmesidir. Çalışmada, Afyonkarahisar’da 5 farklı satış yerinde dökme olarak tüketime sunulan kaymaklı lokumlar ... -
Afyonkarahisar’da tüketime sunulan Afyon kaymaklarında bazı patojen bakterilerin aranması
(2017)Bu çalışma Afyonkarahisar’daki 9 farklı satış noktasından 2007-2008 yılları arasında ilkbahar, sonbahar ve kış aylarında temin edilen 100 adet Afyon kaymağı örneğinde E. coli, E. coli O157:H7 ve L. monocytogenes’in varlığının ... -
Geleneksel Türk süt ürünü kaymaktan escherichia coli O157'nin ilk bildirimi
(2018)Bu çalışmada, Afyonkarahisar'da satılan geleneksel bir Türk süt ürünü olan kaymaktan E. coli O157:H7/H- serotipinin izolasyonu, izole edilen suşlarda Stx1, Stx2, ehlyA ve eaeA genlerinin PZR ile araştırılması ve suşların ... -
Nisin ve kekik yağının kaymağa inoküle edilen listeria monocytogenes ve staphylococcus aureus üzerine depolama süresince etkisi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2022)Bu araştırmanın temel amacı, nisin ve kekik yağının kaymağa inoküle edilen Listeria monocytogenes ve Staphylococcus aureus üzerine etkisini incelemektir. Araştırmada süt kaymağı kullanılmış, kontrol örneği de dâhil olmak ...