Alanya ve Gazipaşa (Antalya)’da Doğal Keçiboynuz (Ceratonia siliqua L.) Pekmezinin Üretimi ve Kullanımı
Abstract
Keçiboynuzu, araştırma alanı içerisinde doğal olarak yetişen bir maki bitkisidir. Bitki;
yörede boya, gıda, hayvan hastalıkları, hayvan yemi ve insan hastalıkları gibi değişik
amaçlarla kullanılmaktadır. İnsan hastalıkları tedavisinde en çok kullanılan yöntem,
keçiboynuzu pekmezi tüketimidir. Halk tarafından, yörede sanayi yapımından ziyade
evlerde doğal yollarla yapılan pekmez tercih edilmektedir. Bu araştırma, keçiboynuzu
pekmezi yapımı ve kullanımlarını içermektedir. The carob tree is a scrub plant that grows naturally in the field of research. The parts of
the plant is used for various purposes such as food, fodder, paint production and in the
treatments of animal and human diseases by the local people. The consumption of
keçiboynuz syrup a product of carob beans, is a popular strategy to treat human diseases
in the area. The local people produce their own keçiboynuz syrup themselves rather than
buy it from the market. In this research, we have investigated the traditional production
and utilization of natural keçiboynuz syrup to treat human diseases by the locals.
Source
Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri DergisiVolume
15Issue
2Collections
- Cilt 15 : Sayı 2 [16]