Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorUysal, Murat
dc.contributor.authorVarlık, Abdullah
dc.contributor.authorKaralar, Fikret
dc.contributor.authorÇetintaş, Füsun
dc.date2014-10-27
dc.date.accessioned2014-10-27T12:44:07Z
dc.date.available2014-10-27T12:44:07Z
dc.date.issued2000
dc.identifier.citationUysal, Murat...(ve başk.)"Alana Dayalı Görüntü Eşleme Yöntemleri ile Fotogrametrik Nirengi". AKÜ Fen Bilimleri Dergisi. 2,2. (2000) : 1-17.en_US
dc.identifier.issn1302-3187
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/468
dc.description.abstractSon yıllarda teknolojide yaşanan hızlı gelişmeler birçok alanda etkili olmuştur. Özellikle bilgisayar dünyası bu gelişmelerden etkilenmiştir. Artık günümüzde PC tabanlı sistemlerde daha önceden yapamadığımız veya zorlukla yapılan işlemler daha hızlı ve etkili bir şekilde yapılabilmektedir. Bu çalışmanın amacı da; fotogrametrik iş istasyonlarında yapılan çalışmaların PC ortamında yapılabilirliğini araştırmaktır. Bu araştırmada, Windows tabanlı görsel bir yazılım geliştirilmiştir. Bu çalışmada anlatılan; geliştirilen yazılımın fotogrametrik nirengi kısmıdır. Yazılımda fotogrametrik nirengi çalışmaları için alana dayalı görüntü eşleme ve ışın demetleri ile dengeleme yöntemleri kullanılmıştır. Nokta konum ve yükseklik doğruluğunun araştırılmasında farklı dağılım ve sayıdaki bağlantı noktalarından gruplar oluşturularak araştırmalar yapılmıştır. Bu yapılan araştırmaların sonuçları incelenmiştir. Uygulamada sınırlı bir bölgedeki çalışmanın sonuçları alınmıştır.
dc.description.abstractRecent years, fast technocial effects was seen in many areas. Especially Computer world was to effected mostly from these developments. Nowadays, we can do the processes, that we were unable to do or made hardly before, more fast and effective. The target of this study is, to research the feasibility of studies at PC that made at digital photogrametric Workstation. In this study, we developed a Windows based visual software. As explained in these pages that is the part of aerial triangulation in improved software. In software we used area based image matching and bundle block adjustment methods for aerial triangulation. To research the accuracy of plane and height of points, we made groups from different dispersion and number of tie points. We examined the results of this studies. In practice we handled the results of studies in limited area.
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFotogrametrik Nirengien_US
dc.subjectAlana Dayalı Görüntü Eşlemeen_US
dc.subjectIşın Demetleri İle Dengeleme
dc.titleAlana dayalı görüntü eşleme yöntemleri ile fotogrametrik nirengien_US
dc.title.alternativeAerial triangulation with area based image matching methodsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAfyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliğien_US
dc.authoridTR104734en_US
dc.authoridTR27303en_US
dc.identifier.volume2en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage17en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster