Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKurt, Hacı
dc.date.accessioned2018-02-20T06:34:14Z
dc.date.available2018-02-20T06:34:14Z
dc.date.issued2018-02-20
dc.identifier.citationKurt, H . (2017). İNSANLIĞIN GIDA SORUNU VE BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK . Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , 19 (2) , 13-26
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/akuiibfd/issue/33632/373104
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/4804
dc.description.abstractSon birkaç on yılda görülen biyolojik çeşitlilikteki dramatik azalma insanlığın geleceğini tehdit eder duruma gelmiştir. Birçok bilimsel yayın, rapor ve araştırma bu süreci açıkça ortaya koymaktadır. Sorunun farkına varma konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde bir bilinçlenmenin olduğu kabul edilmekle birlikte, hükümetler ve toplum tarafından alınan önlemlerin yetersiz ve biyolojik çeşitlilikteki azalma hızının çok gerisinde kaldığı görülmektedir. Bu bağlamda, iklim değişikliği ve küresel ısınma, ormansızlaşma, aşırı nüfus artışı gibi çevre sorunlarının kavşak noktasında, kilit öneme sahip bir sorun olan biyolojik çeşitlilik kaybı, bu çalışmada diğer sorunlarla da ilişkilendirilerek, özellikle beslenme, tarımsal sürdürülebilirlik ve her şeyden önce bir gelecek sorunu olarak ele alınacaktır. Bu nedenle insanoğlunun kendisinin de bir parçası olduğu biyolojik çeşitliliğin gıda güvenliği açısından sunduğu imkânlar ve biyolojik çeşitlilik kaybının artan dünya nüfusunun beslenmesinde yaratacağı sorunlar, bu konuda basılmış kaynakçaya dayanarak analiz edilecektir.en_US
dc.description.abstractDramatic decrease of biodiversity in last decades threatens the future of humanity. Many publications, reports and researches on the subject clearly show this reality. Despite increasing consciousness about the issue at the national and international level, measures taken by governments and society are insufficient compare to speed of biodiversity loss. In this context, at the crossroads of environmental issues, such as climate change, deforestation, overpopulation and so on, as a key problem, the loss of biodiversity will be evaluated with the relations to other issues, especially as food and agricultural sustainability issue and as an issue for the future of humanity. Opportunities provided by biodiversity in the context of food security and threats as a result of biodiversity loss will be analyzed, in the framework of research literature of field, as a feeding problem of increasing human population.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.5578/jeas.63950en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyolojik Çeşitliliken_US
dc.subjectTür Kaybıen_US
dc.subjectBiyolojik Çeşitlilik ve Beslenme Sorunuen_US
dc.subjectÇevre ve Tarımen_US
dc.titleİnsanlığın gıda sorunu ve biyolojik çeşitliliken_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisien_US
dc.identifier.volume19en_US
dc.identifier.startpage13en_US
dc.identifier.endpage26en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster