dc.contributor.author | Kurt, Hacı | |
dc.date.accessioned | 2018-02-20T06:34:14Z | |
dc.date.available | 2018-02-20T06:34:14Z | |
dc.date.issued | 2018-02-20 | |
dc.identifier.citation | Kurt, H . (2017). İNSANLIĞIN GIDA SORUNU VE BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK . Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , 19 (2) , 13-26 | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/pub/akuiibfd/issue/33632/373104 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11630/4804 | |
dc.description.abstract | Son birkaç on yılda görülen biyolojik çeşitlilikteki dramatik azalma insanlığın geleceğini tehdit eder duruma gelmiştir.
Birçok bilimsel yayın, rapor ve araştırma bu süreci açıkça ortaya koymaktadır. Sorunun farkına varma konusunda
ulusal ve uluslararası düzeyde bir bilinçlenmenin olduğu kabul edilmekle birlikte, hükümetler ve toplum tarafından
alınan önlemlerin yetersiz ve biyolojik çeşitlilikteki azalma hızının çok gerisinde kaldığı görülmektedir. Bu bağlamda,
iklim değişikliği ve küresel ısınma, ormansızlaşma, aşırı nüfus artışı gibi çevre sorunlarının kavşak noktasında, kilit
öneme sahip bir sorun olan biyolojik çeşitlilik kaybı, bu çalışmada diğer sorunlarla da ilişkilendirilerek, özellikle
beslenme, tarımsal sürdürülebilirlik ve her şeyden önce bir gelecek sorunu olarak ele alınacaktır. Bu nedenle
insanoğlunun kendisinin de bir parçası olduğu biyolojik çeşitliliğin gıda güvenliği açısından sunduğu imkânlar ve
biyolojik çeşitlilik kaybının artan dünya nüfusunun beslenmesinde yaratacağı sorunlar, bu konuda basılmış
kaynakçaya dayanarak analiz edilecektir. | en_US |
dc.description.abstract | Dramatic decrease of biodiversity in last decades threatens the future of humanity. Many publications, reports and
researches on the subject clearly show this reality. Despite increasing consciousness about the issue at the national
and international level, measures taken by governments and society are insufficient compare to speed of biodiversity
loss. In this context, at the crossroads of environmental issues, such as climate change, deforestation, overpopulation
and so on, as a key problem, the loss of biodiversity will be evaluated with the relations to other issues, especially as
food and agricultural sustainability issue and as an issue for the future of humanity. Opportunities provided by
biodiversity in the context of food security and threats as a result of biodiversity loss will be analyzed, in the
framework of research literature of field, as a feeding problem of increasing human population. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.identifier.doi | 10.5578/jeas.63950 | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Biyolojik Çeşitlilik | en_US |
dc.subject | Tür Kaybı | en_US |
dc.subject | Biyolojik Çeşitlilik ve Beslenme Sorunu | en_US |
dc.subject | Çevre ve Tarım | en_US |
dc.title | İnsanlığın gıda sorunu ve biyolojik çeşitlilik | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi | en_US |
dc.identifier.volume | 19 | en_US |
dc.identifier.startpage | 13 | en_US |
dc.identifier.endpage | 26 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayını | en_US |