Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYALÇIN, Seda
dc.date.accessioned2019-01-14T14:01:47Z
dc.date.available2019-01-14T14:01:47Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.citationen_US
dc.identifier.urihttp://fenbildergi.aku.edu.tr/wp-content/uploads/2018/09/015401-523-528.pdf
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/5100
dc.descriptionIn this study, crackers were produced by using ground yellow poppy seed and effects of ground yellow poppy seed on some physical properties and phenolic contents of the crackers were examined. Ground yellow poppy seed (Afyon) was added to the cracker formulation at the ratios of 10%, 20% and 30%. The weight, height, color values (L *, a *, b *) and total phenolic content of the crackers produced were examined. The weight and height of crackers were found to be less in the samples including ground yellow poppy seed than in the control sample. As the ratio of ground yellow poppy seed increased, cracker weight and height decreased. Color of the samples including ground yellow poppy seed are darker. As the ratio of ground yellow poppy seed increased, the darkness increased. As the ratio of ground yellow poppy seed increased, L * value decreased and a * and b * values increased. Total phenolic content was determined more in the samples including ground yellow poppy seed than in the control sample. As the ratio of ground yellow poppy seed increased, total phenolic content increased..en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, sarı haşhaş ezmesi kullanılarak kraker üretilmiş ve haşhaş ezmesinin krakerlerin bazı fiziksel özellikleri ve fenolik madde içerikleri üzerine etkileri incelenmiştir. Sarı haşhaş ezmesi (Afyon), kraker formülasyonuna %10, %20 ve %30 oranlarında ilave edilmiştir. Üretilen krakerlerin ağırlığı, yüksekliği, renk değerleri (L*, a*, b*) ve toplam fenolik madde içeriği incelenmiştir. Kraker ağırlığı ve yüksekliği, sarı haşhaş ezmesi ilave edilen örneklerde kontrol örneğine kıyasla daha az bulunmuştur. Sarı haşhaş ezmesi oranı arttıkça kraker ağırlığı ve yüksekliği azalmıştır. Kraker rengi, sarı haşhaş ezmesi katılan örneklerde daha koyudur. Sarı haşhaş ezmesi oranı arttıkça renkte koyuluk artmıştır. Sarı haşhaş ezmesi oranı arttıkça L* değeri azalmış, a* ve b* değerleri ise artmıştır. Toplam fenolik madde miktarı, sarı haşhaş ezmesi ilave edilen örneklerde kontrol örneğine kıyasla daha fazla belirlenmiştir. Sarı haşhaş ezmesi oranı arttıkça toplam fenolik madde miktarı artmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.5578/fmbd.67275en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectHaşhaş tohumu; Kraker; Fenoliken_US
dc.titleKraker Üretiminde Sarı Haşhaş Ezmesi Kullanımının Bazı Fiziksel Özellikler ve Fenolik Madde Miktarı Üzerine Etkisien_US
dc.title.alternativeEffect of Utilization of Ground Yellow Poppy Seed in Cracker Production on Some Physical Properties and Phenolic Contenten_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalFen ve Mühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.volume18en_US
dc.identifier.startpage523en_US
dc.identifier.endpage528en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster