Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Origanum bilgeri’nin kombu çayının biyoaktivitesi ve mikrobiyolojik profili üzerindeki etkilerinin incelenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.04.2021)
Kombu çayı, insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle dünya çapında sıklıkla tercih edilen geleneksel fermente bir içecektir. Kombu çayı fermentasyonunda genellikle siyah çay kullanılıyor olsa da günümüzde farklı ...
Kağıt tabanlı kolorimetrik yöntemle askorbik asit (Vitamin C) tayini
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2022)
Askorbik asit (AA), birçok yiyecek ve içecekte C vitamini olarak bilinen ve antioksidan özelliği olan en önemli suda çözünür organik biyomoleküldür. Gıdaların antioksidan özelliklerinin belirlenmesine yönelik geliştirilen ...
Kaya tuzu ile deniz tuzu stresinin buğday (Triticum vulgare L.) ve arpa (hordeum vulgare l.) üzerindeki etkileri
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 28.06.2023)
Bu çalışmada kaya tuzu ile deniz tuzunun buğday ve arpa gelişimi üzerindeki etkileri kıyaslanmıştır. Çalışma için 650 g toprağa 4 g arpa ve 5 g buğday tohumu ekilerek üzerleri 100 g toprak ile kaplanmıştır. Çimlenen buğday ...
Bazı yeni 3-Alkil-4-[3-metoksi-4-(p-nitrobenzoksi)-benzilidenamino]-4,5- dihidro-1H-1,2,4-triazol-5-on bileşiklerinin in vitro antioksidan ve antimikrobiyal özellikleri
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.04.2022)
Bu çalışmada, dokuz yeni 3-alkil-4-[3-metoksi-4-(p-nitrobenzoksi)-benzilidenamino]-4,5-dihidro-1H1,2,4-triazol-5-on (3) bileşiği 3-alkil-4-amino-4,5-dihidro-1H-1,2,4-triazol-5-on (1) bileşiklerinin 3-
metoksi-4-hidroksi ...