Ara
Toplam kayıt 8, listelenen: 1-8
Afyonkarahisar ilinde satışa sunulan tavuk eti ve sakatatlarında salmonella spp. varlığının belirlenmesi
(2018)
Doğada yaygın olarak bulunan Salmonella etkenleri, insan ve hayvanlarda perakut septisemi, akut ve kronik enteritis ile karakterize infeksiyonlara yol açmakta olup hayvanlar arasında bulaşma eğiliminin hızlı olması nedeniyle ...
Manda sütlerinde ICP-MS ile metal ve ağır metal seviyelerinin belirlenmesi
(2018)
Manda sütü, gıda teknolojisinde kullanılan sütler arasında en yüksek yağ oranına sahiptir. Günümüzde egzoz dumanı, atık su ile sulama, endüstriyel ve madencilik faaliyetleri gibi birçok nedenden dolayı toprakta önemli ...
Afyon Tulum Peynirinin Mikrobiyolojik ve Fiziko-Kimyasal Özellikleri ile Laktik Asit Bakteri Dağılımlarının Belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2015)
Yapılan bu çalışmada Afyonkarahisar ilinde üretilen Afyon Tulum Peyniri’nin mikrobiyolojik ve fizikokimyasal
özellikleri ile peynirde bulunan laktik asit bakterileri araştırılmıştır. Sonuç olarak; toplam aerob
mezofilik ...
Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Kokoreçlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2013)
Kokoreç ülkemizde günlük olarak üretilen ve tüketilen geleneksel bir üründür. Yapılan bu çalışmada, Afyonkarahisar’da tüketimine sunulan kokoreçlerin mikrobiyolojik kalitesini belirlemek amacıyla 10 farklı satış noktasından ...
Farklı Oranlarda Manda Eti Kullanılarak Üretilen Sucukların Olgunlaşma ve Depolama Aşamalarındaki Bazı Özelliklerinin Araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012)
Yapılan bu çalışmada, farklı oranlarda (A: %100 sığır eti, B: %75 sığır + %25 manda eti, C: %50 sığır + %50 manda eti ve D: %100 manda eti) manda eti kullanılarak sucuk üretilmiştir. Olgunlaştırma süresi sonunda sucuk ...
Afyonkarahisar ilinden toplanan manda ve inek sütlerinde listeria türlerinin varlığının belirlenmesi
(2017)
Listeria spp. doğada yaygın olarak bulunmakta ve halk sağlığı açısından önemli derecede risk oluşturabilmektedir. Bu bakteriler mastitisli hayvanlar, hijyenik olmayan sağım ekipmanları, transport veya depolama esnasında ...
Afyonkarahisar’dan toplanan çiğ manda sütlerinde Salmonella SPP. varlığının araştırılması
(2018)
Gıda kaynaklı önemli bir patojen ve zoonoz olan Salmonella spp. et, yumurta, peynir ve çiğ süt gibi hayvansal gıdaları kontamine ederek gıda kaynaklı salgınlara neden olabilmektedir. Yapılan bu çalışmada Afyonkarahisar'da ...
Geleneksel bir peynir: Afyon tulum peyniri
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012)
Ülkemizde bölgesel ve geleneksel farklılıklara göre üretilen ve satışa sunulan birçok peynir çeşidimiz bulunmaktadır. Bu peynirlerimiz içerisinde geleneksel tulum peynirleri önemli yer tutmaktadır. Üretilen tulum peynirlerinin ...