dc.contributor.author | Zorlu, Özcan | |
dc.contributor.author | Avan, Ali | |
dc.contributor.author | Demircan, Şeyhmus | |
dc.date.accessioned | 2019-10-30T06:52:11Z | |
dc.date.available | 2019-10-30T06:52:11Z | |
dc.date.issued | 2015 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11630/7100 | |
dc.description.abstract | With the growing attention on alternative tourism activities and environmental protection, rural tourism has become one of the most attractive tourism typesover the last decade, and many more studies have been conducted in the field of rural tourism development and in all other aspects except the importance of countryside restaurants (CSRs).Nevertheless, we see that only a few studies concerning CSRs exist in the current literature. However, CSRs are an important part of rural tourism with their specific service standards including indigenous food & beverages, high customer satisfaction as a result of individual service and a natural & attractive atmosphere. Thus, the prior aim of this study is to stress the importance of CSRs and how those establishments contribute to the development of rural tourism. Within this scope, the study isconducted on 12 CSRs operating in Muğla and a semi-structured interview technique is used as a part of qualitative analysis. As a result it‟s concluded that CSRs contribute to rural tourism by respecting-protecting and landscaping the nature, by serving local dishes made by indigenous crops, by employing locals and by supplying local foods. Finally, some suggestions are made in order to improve CSRs contribution level and rural tourism development within a managerial perspective. | en_US |
dc.description.abstract | Alternatif turizm faaliyetleri ve çevre koruma konusundaki artan ilgi ile kırsal turizm, son on yılda en cazip turizm türlerinden biri haline gelmiştir ve kırsal turizm gelişimi alanında ve önemi dışında diğer tüm alanlarda daha birçok çalışma yapılmıştır. Kırsal restoranlar (CSRs). Bununla birlikte, mevcut literatürde CSR'lerle ilgili sadece birkaç çalışmanın mevcut olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte, KSS'ler, yerli yiyecek ve içecekler, bireysel hizmetlerin sonucu olarak yüksek müşteri memnuniyeti ve doğal ve çekici bir atmosfer gibi özel hizmet standartlarıyla kırsal turizmin önemli bir parçasıdır. Dolayısıyla, bu çalışmanın öncelikli amacı KSS'lerin önemini ve bu kuruluşların kırsal turizmin gelişimine nasıl katkıda bulunduğunu vurgulamaktır. Bu kapsamda, Çalışma Muğla'da faaliyet gösteren 12 KSS'de yürütülmüştür ve nitel analizin bir parçası olarak yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmıştır. Sonuç olarak, KSS'lerin doğayı koruyarak ve düzenleyerek, yerli ürünlerle yapılan yerel yemekleri sunarak, yerel halkı kullanarak ve yerel gıdalar sağlayarak, doğayı koruyarak ve düzenleyerek kırsal turizme katkıda bulundukları sonucuna varılmıştır. Son olarak, KSS’lerin katkı düzeyini ve kırsal turizm gelişimini yönetimsel bir bakış açısıyla geliştirmek için bazı önerilerde bulunulmuştur. | |
dc.language.iso | eng | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/restrictedAccess | en_US |
dc.subject | Rural Tourism | en_US |
dc.subject | Countryside Restaurant | en_US |
dc.subject | Regional Development | en_US |
dc.subject | Local Dishes | en_US |
dc.title | Contributions of countryside restaurants to rural tourism: A managerial perspective | en_US |
dc.title.alternative | Kırsal turizmin ülkelerinde restoranın katkıları: Yönetici perspektifi | en_US |
dc.type | conferenceObject | en_US |
dc.relation.journal | ITHMC-International Tourism and Hospitality Management Conference | en_US |
dc.department | Afyon Kocatepe Üniversitesi, Turizm Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0003-4510-3962 | en_US |
dc.identifier.startpage | 119 | en_US |
dc.identifier.endpage | 129 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Konferans Öğesi - Uluslararası - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Zorlu, Özcan | |
dc.contributor.institutionauthor | Avan, Ali | |
dc.contributor.institutionauthor | Demircan, Şeyhmus | |