Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBulut, Şernaz
dc.contributor.authorZorlu, Özcan
dc.contributor.authorAvan, Ali
dc.date.accessioned2019-10-30T07:02:17Z
dc.date.available2019-10-30T07:02:17Z
dc.date.issued2016en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/7102
dc.description.abstractRekabet gücü yüksek işletmelerin özgün süreçlere sahip olma ve yenilikçi süreçler ile yeni koşullara hızlı adapte olabilme yeteneği ile özdeşleştirildiği günümüz piyasa koşulları bilgiyi işletmeler için vazgeçilmez kılmaktadır. Özellikle işletme içi süreçlerin iyileştirilmesi bağlamında elde edilecek uzmanlık bilgileri ve bilişsel bilgiler işletmeler için piyasada rekabetin belirleyicisi olabilmektedirler. Örtük bilgiler olarak ifade edilen bu tür bilgilerin etkin kullanımı ile temel yetenek geliştirilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve pazar konumlandırma faaliyetlerinde başarı sağlanabilmektedir. Dolayısıyla otel işletmelerinde de örtük bilginin etkin bir şekilde elde edilerek kullanımı; diğer bir ifade ile dışsallaştırılması oldukça önemlidir. Buradan hareketle araştırmanın temel amacı termal otel işletmelerinde işgörenlerin sahip olduğu örtük bilgilerin elde edilmesi/dışsallaştırılması faaliyetlerinin incelenmesi ve bu süreçte İnsan Kaynakları Yönetimi’nin (İKY) rolünün belirlenmesidir. Afyonkarahisar ilinde faaliyet gösteren termal otel işletmelerinin İKY yöneticileri ve üst düzey yöneticiler ile gerçekleştirilen yarı yapılandırılmış görüşme ile elde edilen verilen incelenmesi sonucunda personele inisiyatif tanıma, koçluk ve mentorluk, örnek olay yöntemi ile personelin iş sürecinin yakından izlenmesi ve raporlanması, iş görenlerle birebir görüşme yoluyla İKY’nin örtük bilginin dışsallaştırılması sürecine katkı sağladığı belirlenmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÖrtük Bilgien_US
dc.subjectBilginin Elde Edilmesien_US
dc.subjectDışsallaştırmaen_US
dc.subjectİKYen_US
dc.titleİşletmelerde örtük bilginin dışsallaştırılması sürecinde insan kaynakları yönetiminin rolü: Termal oteller örneğien_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.relation.journal17. Ulusal Turizm Kongresien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Turizm Fakültesien_US
dc.authorid0000-0003-4510-3962en_US
dc.identifier.startpage811en_US
dc.identifier.endpage822en_US
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Ulusal - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorBulut, Şernaz
dc.contributor.institutionauthorZorlu, Özcan
dc.contributor.institutionauthorAvan, Ali


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster