dc.contributor.author | Akkaya, Seda Ercan | |
dc.contributor.author | Kıvanç, Merih | |
dc.date | 2014-11-12 | |
dc.date.accessioned | 2014-11-12T13:40:23Z | |
dc.date.available | 2014-11-12T13:40:23Z | |
dc.date.issued | 2008 | |
dc.identifier.citation | Akkaya, Seda., Ercan Kıvanç, Merih."Termofİl Bakteriler; Sıcak Su Kaynaklarında Yaşayan Gr (+) Basillerin İzolasyon ve İdentifıkasyon Yöntemleri." AKÜ Fen Bilimleri Dergisi 8, Sayı.2 (2008) : 61-70. | en_US |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11630/741 | |
dc.description.abstract | Son yıllarda yapılan çalışmalar ile su sıcaklığının kaynama noktasına ulaştığı değerlerde bile mikrobiyal yaşamın var olduğu ve bu yüksek sıcaklık değerlerinde sadece ekstrem canlıların varlığını sürdürebildiği saptanmıştır. Bu da bizim termal çevrelerdeki canlıların yaşam çeşitliliğini ve bu canlıların sahip olduğu büyük biyoteknolojik öneme sahip termofilik enzimleri merak etmemizi sağlamıştır. Ancak, günümüzde yapılan çalışmalar ile ekstrem şartlarda yaşayan bu canlıların sadece %1’lik kısmı kültüre alınabilmiştir. Termofilik mikroorganizmaların izolasyon ve identifikasyonlarının yapılması diğer mikroorganizma gruplarından oldukça farklıdır ve çok hassas uygulamalar gerektirmektedir. Bu çalışmada, ülkemizde yeterli araştırmanın yapılmadığı termal kaynaklarda varlığını sürdürebilen Gr(+) termofilik bakterilerin, genel özellikleri ve yaşama ortamları gözden geçirilerek biyoteknolojik önemi ortaya konmaya çalışılmıştır. | en_US |
dc.description.abstract | Studies conducted in recent years have shown us that microbial life even in temperatures reaching the boiling point of water, while concluding that only extreme life forms could survive at such temperatures. This led us to the temperation of various life forms in thermal environments and their thermophilic enzymes that are highly crucial for biotechnology. However, studies conducted today utilize only 1% of these extreme life forms into culture. The isolation and identification of thermophilic microorganisms is significantly different than that of other groups of microorganims and requires highly sensitive applications. The aim of this studuy is to examine the general charecteristics of Gr (+) thermophilic bacteria, on which there is to insufficient research in this country, in order to demostrate their biotechnological importance. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Afyon Kocatepe Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Gr(+) Termofiller, Bacillus, Geobacillus, Termal Kaynaklar | en_US |
dc.title | Termofıl Bakteriler; Sıcak Su Kaynaklarında Yaşayan Gr (+) Basillerin İzolasyon ve İdentifıkasyon Yöntemleri | en_US |
dc.title.alternative | Isolation and Identification Methods ofGr(+) Bacils Living In Hot Springs | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Fen Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.department | Anadolu Üniversitesi, Fen Fakültesi,Biyoloji. Bölümü | en_US |
dc.identifier.volume | 8 | en_US |
dc.identifier.startpage | 61 | en_US |
dc.identifier.endpage | 70 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayını | en_US |