Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzer, Erdal
dc.contributor.authorÖzdoğan, Osman Nuri
dc.date.accessioned2019-12-25T05:48:44Z
dc.date.available2019-12-25T05:48:44Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.citationÖzer, Erdal. (2019). Yiyecek İçecek Bölümü Çalışanlarının İş Performansı ve İşten Ayrılma Niyetlerine İlişkin Algı Düzeylerinin Belirlenmesi: Afyonkarahisar Örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7(2), 1012-1034.en_US
dc.identifier.urihttps://www.jotags.org/2019-vol-7-issue-2/
dc.identifier.urihttps://www.doi.org/10.21325/yod.13.003
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/7672
dc.description.abstractOtel işletmelerinde verilen hizmetlerin niteliği gereği müşteri istek ve beklentilerinin hızlı bir şekilde karşılanması gerekmektedir. Bu nedenle yüksek iş performansına sahip nitelikli işgörenlerin işletmelere kazandırılmaları ve işletmelerde uzun süreli istihdam edilmeleri önem arz etmektedir. Bu doğrultuda çalışmanın amacı, beş yıldızlı otel işletmelerinin yiyecek içecek bölümlerinde çalışan işgörenlerin iş performansı ve işten ayrılma niyeti algı düzeylerinin belirlenmesidir. Çalışmanın evreni, Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmelerinin yiyecek içecek bölümü işgörenlerinden oluşmaktadır. Veri toplama tekniği olarak anket yöntemi kullanılmış olup uygulama 513 işgören üzerinde gerçekleştirilmiştir. Verilerin analizinde betimsel istatistiklerin yanı sıra; t testi ve varyans analizi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda işgörenlerin iş performansına ilişkin algılarının orta düzey ve üzerinde olduğu ve işten ayrılma niyetlerinin düşük olduğu tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractCustomer demands and expectations must be met quickly in accordance with the quality of the services provided in the hotel business. For this reason, it is important that qualified employees with high work performance are recruited to businesses and long-term employment in enterprises. The aim of this study is to determine the level of perception of job performance and intention to leave of employees working in food and beverage departments of fivestar hotels. The research population consist of the employees in the food and beverage division (service and kitchen) of five-star hotel enterprises in Afyonkarahisar province. The survey method was used as data collection technique and the application was carried out on 513 employees. In the analysis of the data was obtained through the questionnaire, t test, variance analysis, as well as descriptive statistics. As a result of the study, it was determined that employees' perceptions of work performance were medium and above and their intention to leave was low.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.identifier.doi10.21325/yod.13.003en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİş Performansıen_US
dc.subjectİşten Ayrılma Niyetien_US
dc.subjectYiyecek İçecek Bölümüen_US
dc.subjectJob Performanceen_US
dc.subjectIntention to Leaveen_US
dc.subjectFood and Beverage Departmenten_US
dc.titleYiyecek içecek bölümü çalışanlarının iş performansı ve işten ayrılma niyetlerine ilişkin algı düzeylerinin belirlenmesi: Afyonkarahisar örneğien_US
dc.title.alternativeDetermination of perception levels of employees of food and beverage department related to their job performance and intention to leave: Afyonkarahisar caseen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studieen_US
dc.departmentAfyon Meslek Yüksekokuluen_US
dc.authorid0000-0002-6782-4878en_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.startpage1012en_US
dc.identifier.endpage1034en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorÖzer, Erdal
dc.contributor.institutionauthorÖzdoğan, Osman Nuri


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

  • Makaleler [69]
    Makale, olgu sunumu, editöre mektup vb.

Basit öğe kaydını göster