dc.contributor.author | Sandıkcı, Mustafa | |
dc.contributor.author | Mutlu, Hülya | |
dc.date.accessioned | 2019-12-30T12:48:47Z | |
dc.date.available | 2019-12-30T12:48:47Z | |
dc.date.issued | Ocak 2019 | en_US |
dc.identifier.uri | http://www.sobider.com/?mod=tammetin&makaleadi=&makaleurl=170058386_4754%20Mustafa%20SANDIKCI.pdf&key=32251 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.16990/SOBIDER.4754 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11630/7780 | |
dc.description.abstract | Bu araştırmanın amacı Türkiye’de gastronomi alanında yazılmış makalelerin
bibliyometrik olarak incelenmesidir. Araştırmanın evrenini, Türkiye’de 2013-2017
yılları arasında gastronomi alanında yayınlanan makaleler oluşturmaktadır. 2013-
2017 yılları arasında 14 farklı dergide gastronomi alanında 202 makale tespit
edilmiş olup, bu makaleler toplam 443 yazar tarafından kaleme alınmıştır.
Çalışmada nitel araştırma yöntemi tercih edilmiş olup, verilerin analizinde betimsel
analiz yöntemi kullanılmıştır. Makaleler yayınlanan dergi, yıl, dil, anahtar kelime,
yazar sayısı, tema, araştırma metotları ve referans kaynakları gibi değişkenler ele
alınarak incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, makalelerin en çok Turizm ve
Gastronomi Araştırmaları dergisinde yayınlandığı, 2017 yılında gastronomi temalı
makalelerin sayıca fazla olduğu, makalelerin %46,5 oran ile en çok iki yazar
tarafından ortak yayınlandığı, en çok makale yayınlayan üniversitenin Gazi
Üniversitesi olduğu, makalelerin en çok “Gastronomi ve Yiyecek İçecek
Endüstrisi” temasında yazıldığı tespit edilmiştir | en_US |
dc.description.abstract | The aim of this research is to examine the bibliometric of articles written in Turkey
in the field of gastronomy. The universe of the study consists of articles published
in the field of gastronomy in Turkey between the years 2013-2017. 202 articles on gastronomy in 14 different journals between 2013 and 2017 have been identified
and these articles have been written by 443 authors. Qualitative research method
was preferred in this study and descriptive analysis method was used in data
analysis. Articles such as journal, year, language, keyword, author number, theme,
research methods and reference sources were examined. According to the results of
the research, the most of the articles were published in the Journal of Tourism and
Gastronomy Researches, in 2017 there were a large number of gastronomy-themed
articles. It has been found that it is written in the “Gastronomy and Food Beverage
Industry” theme. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Sosyal Bilimler Dergisi - The Journal of Social Sciences | en_US |
dc.identifier.doi | 10.16990/SOBIDER.4754 | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Gastronomi | en_US |
dc.subject | Bibliyometrik Analiz | en_US |
dc.subject | Turizm | en_US |
dc.subject | Makale | en_US |
dc.title | Gastronomi alanında yayınlanan makalelerin bibliyometrik profili (2013-2017) | en_US |
dc.title.alternative | Bibliometric profile of articles published in the field of gastronomy (2013-2017) | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Sosyal Bilimler Dergisi - The Journal of Social Sciences | en_US |
dc.department | Afyon Kocatepe Üniversitesi, Turizm Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0002-1437-2484 | en_US |
dc.identifier.volume | 6 | en_US |
dc.identifier.startpage | 32 | en_US |
dc.identifier.endpage | 42 | en_US |
dc.identifier.issue | 33 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Sandıkcı, Mustafa | |
dc.contributor.institutionauthor | Mutlu, Hülya | |