dc.contributor.author | Boyraz, Mehmet | |
dc.contributor.author | Sandıkcı, Mustafa | |
dc.date.accessioned | 2020-01-06T13:20:06Z | |
dc.date.available | 2020-01-06T13:20:06Z | |
dc.date.issued | 2018 | en_US |
dc.identifier.citation | Boyraz, M. & Sandıkçı, M. (2018). Gastronomi Bildirilerinin Değerlendirilmesi: Turizm Kongreleri Örneği 2013-2017. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6(4), 873-889. | en_US |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | |
dc.identifier.uri | http://www.jotags.org/2018/vol6_issue4_article44.pdf | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11630/7938 | |
dc.description.abstract | Bu araştırmanın amacı Türkiye’de turizm ana temalı kongrelerde gastronomi alanında yazılmış bildirilerin bibliyometrik olarak incelenmesidir. Araştırmanın evrenini, Türkiye’de 2013-2017 yılları arasında düzenlenmiş turizm kongrelerinde sözlü olarak sunulan tam metin bildiriler oluşturmaktadır. Nitel olarak tasarlanan araştırmada verilerin analizi için betimsel analiz yöntemi benimsenmiştir. Bildiriler istatistik paket programı aracılığıyla sıklık ve yüzde analizlerine tabi tutularak belirli bibliyometrik parametreler açısından ele alınmıştır. Araştırma ile 5 yıllık dönemde 26 farklı turizm kongresinde gastronomi temalı 285 bildiri tespit edilmiş ve bu bildirilerin ortaya konmasında 682 farklı yazarın katkı sunduğu belirlenmiştir. Kongrelere en çok bildiri ile katkı sağlayan yazarın Aydan Bekar ve bildirilere en çok katkı sağlayan üniversitenin yazar sayısı bakımından Balıkesir Üniversitesi, bildiri sayısı açısından ise Mersin Üniversitesi olduğu; yaklaşık %87,4’ünün en az iki yazar tarafından ortak olarak gerçekleştirildiği; bildirilerin %35,1’inin en az iki farklı üniversitede çalışan yazarlar tarafından üniversiteler arası akademik araştırma olarak tamamlandığı belirlenmiştir. Bildirilerin en çok “Gastronomi Turizmi Pazarlaması” alanında yazıldığı tespit edilmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | The aim of research is investigating bibliometrically proceedings written in the field of
gastronomy in tourism within the scope of the research. The research population consists of
full text papers that are presented in tourism congress between the years of 2013-2017 in
Turkey. In this qualitatively designed research, descriptive analysis has been adopted for
the accessed data. Papers were analyzed in terms of specific bibliometric parameters by
frequency and percent analysis through statistical package program. 285 papers on
gastronomic themes were found in 26 different tourism congresses in 5 years’ period, with
an average of 11 papers per congress and 57 papers per year with the research; and it was
determined 682 different authors contributed to the presentation of them. The results show
that Aydan Bekar as an author, in terms of the number of authors Balıkesir University and
in terms of the number of papers Mersin University has contributed most to the congresses;
about 87.4% of the papers were made cooperatively by at least two authors; 35.1% of them
have been completed as academic research between universities by authors working in at
least two different universities. It has been found that the most of the gastronomic themes
discussed in the papers are in the field of “Gastronomy Tourism Marketing”. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.identifier.doi | 10.21325/jotags.2018.338 | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Turizm | en_US |
dc.subject | Gastronomi | en_US |
dc.subject | Bildiri | en_US |
dc.subject | Turizm Kongreleri | en_US |
dc.subject | Bibliyometrik Analiz | en_US |
dc.subject | Tourism | en_US |
dc.subject | Gastronomy | en_US |
dc.subject | Conference Paper | en_US |
dc.subject | Tourism Conferences | en_US |
dc.subject | Bibliometric Analysis | en_US |
dc.title | Gastronomi bildirilerinin değerlendirilmesi: Turizm kongreleri örneği, 2013-2017 | en_US |
dc.title.alternative | Evaluation of gastronomy proceeding papers: The case of tourism congresses, 2013-2017 | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.department | Turizm Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-6755-1999 | en_US |
dc.identifier.volume | 6 | en_US |
dc.identifier.startpage | 873 | en_US |
dc.identifier.endpage | 889 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Uluslararası - Editör Denetimli Dergi | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Boyraz, Mehmet | |
dc.contributor.institutionauthor | Sandıkcı, Mustafa | |