Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorEvcin, A.
dc.contributor.authorDemişulam, Cem
dc.date.accessioned2014-11-18T11:55:35Z
dc.date.available2014-11-18T11:55:35Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/799
dc.description.abstractSırda ergime sıcaklığının düşürülmesi amacıyla kurşun oksit kullanılsa da dünya genelinde kurşunun neden olduğu sağlık problemleri nedeniyle kullanımı gitgide sınırlandırılmaktadır. [1-7]. Bu çalışmada sol-jel yöntemini kullanarak düşük ergime sıcaklıklı sır üretimi gerçekleştirilmiştir. Kurşun içermeyen bir sır reçetesi üzerinden sol-jel yöntemiyle başlangıç maddeleri olarak alkoksitler, çözünebilir nitrat ve tuzlar kullanılarak sırlar hazırlanmıştır. Kurutulan tozlar porselen havanda öğütülerek, su ile karıştırılarak bisküvi üzerine uygulanmıştır. 850-1050 °C sıcaklıkları arasında pişirilerek sırlanmış yüzeyler karakterize edilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKurşunsuz sır, sol-jel, sırlama, artistik sıren_US
dc.titleSol-Jel Yöntemiyle Düşük Ergime Sıcaklıklı Sır Üretimien_US
dc.title.alternativeTemperature Glaze By The Sol-Gel Methoden_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalFen Bilimleri Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümüen_US
dc.identifier.startpage239en_US
dc.identifier.endpage244en_US
dc.identifier.issueÖzel Sayıen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster