Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBoyraz, Mehmet
dc.contributor.authorMutlu, Asilhan Semih
dc.contributor.authorMutlu, Hülya
dc.date.accessioned2020-01-08T06:17:56Z
dc.date.available2020-01-08T06:17:56Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.isbn978-605-81563-2-6
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/8005
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı; ulusal aşçılık yarışmalarında yer alan katılımcıların demografik özellikleri ile bu etkinlikler hakkındaki kararlarının belirleyicileri ile motivasyon faktörlerinin belirlenmesidir. Araştırmanın evrenini, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞKAPON) tarafından 16-18 Mart 2018 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da düzenlenen 1. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası’na katılan yarışmacılar oluşturmaktadır. Nicel olarak tasarlanmış olan bu araştırmada veri toplama aracı olarak anket tekniği kullanılmış ve organizasyonun gerçekleştirildiği günlerde farklı kategorilerde katılım sağlayan 130 yarışmacıya anket uygulanmıştır. Elde edilen verilerin çözümlenmesine ilişkin istatistik paket programı aracılığıyla tanımlayıcı istatistik, frekans ve güvenilirlik analizi ile aritmetik ortalama yapılmıştır. Bu doğrultuda, yarışmacıların aşçılık şampiyonalarına katılma kararının en önemli belirleyicileri eğitim kurumları ile bu kurumlarda görev yapan öğretmen ve öğreticilerdir. Yarışmacıların en önemli motivasyon kaynağının ise yeni şeyler öğrenme ümidi ile el becerisini artırma isteği olduğu; ikinci önemli faktörü ise şeflerin oluşturduğu belirlenmiştir. Dolayısıyla bu tür etkinliklerin öğretici ve sosyal boyutları gibi çok yönlü katkıları sebebiyle, sürdürülebilir olarak devam ettirilmesinin gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bu noktada ilgili meslek ve sivil toplum kuruluşlarının bu tür yarışmalar için gerek kamu gerek özel sektör tarafından kontrollü olarak desteklenmelidir.en_US
dc.description.abstractThe aim of the research is; to determine demographics and reveals determinants and motivators of participants in the national cookery competitions of participants. The population of the research constitutes competitors participating in the 1st National Cookery and Pastry Championship organized by the Confederation of All Chefs and Pastry Cook (TAŞKAPON) at 16-18 of March 2018 in Afyonkarahisar. In this quantitatively designed research, survey technique was used as data collection tool and a questionnaire was applied during the days of organization, to 126 competitors who participated in different categories. Descriptive statistics, frequency and reliability analyses and mean calculation were performed by means of a statistical package program for the analysis of obtained data. In this respect, it has been found that the most important determinants of the contestants' decision to participate in the cookery championships; educational institutions or teachers and trainers who work in these institutions. The most important motivator of the participants is; willingness to learn new things and increase their dexterity; and the second one was determined as accompanying chefs. Therefore, it is necessary to continue these kinds of organizations sustainably because of the multifaceted contributions of such activities as instructional and social dimensions.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAşçılık Yarışmasıen_US
dc.subjectTutumen_US
dc.subjectUlusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasıen_US
dc.subjectTaşkaponen_US
dc.subjectAfyonkarahisaren_US
dc.subjectCulinary Competitionen_US
dc.subjectAttitudeen_US
dc.subjectNational Chefs and Pastry Championshipen_US
dc.subjectChefsen_US
dc.subjectPastryen_US
dc.subjectPastaen_US
dc.subjectAşçıen_US
dc.titleYarışmacıların demografilerinin, karar verme süreçlerinin ve motivasyonlarının incelenmesi: Ulusal aşçılar ve pastacılar şampiyonası örneğien_US
dc.title.alternativeInvestigation of demographics, decision making process and motivations of competitors: The case of national cookery and pastry championshipen_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.relation.journal2. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresien_US
dc.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6755-1999en_US
dc.identifier.startpage251en_US
dc.identifier.endpage260en_US
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Uluslararası - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorBoyraz, Mehmet
dc.contributor.institutionauthorMutlu, Asilhan Semih
dc.contributor.institutionauthorMutlu, Hülya


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster