dc.contributor.author | Gözel, Reyhan | |
dc.contributor.author | Kavas, Taner | |
dc.contributor.author | Kartal, Ali | |
dc.date.accessioned | 2014-11-18T12:30:14Z | |
dc.date.available | 2014-11-18T12:30:14Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11630/802 | |
dc.description.abstract | Bu çalışma kapsamında endüstriyel bir vitrifiye massesine farklı sürelerde öğütülmüş, dolayısıyla farklı tane boyutlarına sahip frit katkısının ürün teknik özellikleri üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla farklı sürelerde öğütülmüş bir frit, standart bir masseye ayrı %3 oranlarında eklenerek numune masse karışımları hazırlanmıştır. İçi dolu döküm yoluyla şekillendirilerek elde edilen çubuk numuneler etüvde kurutulup, laboratuar kamara fırınında 1100, 1150 ve 1200 ° C gibi değişik sıcaklıklarda 30 dakika bekletme süreleri ile pişirildikten sonra pişme küçülmeleri, üç nokta eğme mukavemetleri ve su emme oranları test edilmiştir. Çalışmada elde edilen verilere göre masseye frit ve öncelikle ince frit katkısının katkısız numunelere göre sinterlenme derecesini artırdığı, su emme oranlarını düşürdüğü, küçülmeleri ve mukavemetleri artırdığı tespit edilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Afyon Kocatepe Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Frit, İnce Öğütme, Vitrifiye Massesi, Düşük Sıcaklıkta Pişirim | en_US |
dc.title | Farklı Tane Boyutlarında Frit Katkısı İle Düşük Sıcaklıklarda Pişirilmiş Vitrifiye Massesi Teknik Özelliklerinin Araştırılması | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Fen Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.department | Afyon Kocatepe Ünv. Malzeme Bil. ve Müh. Bölümü, | en_US |
dc.identifier.startpage | 257 | en_US |
dc.identifier.endpage | 260 | en_US |
dc.identifier.issue | Özel Sayı | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayını | en_US |