Yazar "Çağlar, Abdullah" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
-
Bütirik asit: Yapısı, özellikleri ve sağlık üzerine etkileri
Çağlar, Abdullah; Tomar, Oktay; Ekiz, Teslime (2017)Kısa zincirli yağ asitleri; bağırsak lümeninde, sindirilmemiş diyet karbonhidratları gibi çeşitli maddelerin bakteriyel fermantasyonuyla üretilen organik asitlerdir. Fermente edilebilir karbonhidrattan kolonik kısa zincirli ... -
Kefir ve Sağlık Açısından Önemi
Tomar, Oktay; Çağlar, Abdullah; Akarca, Gökhan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2017)Fermente süt ürünleri içinde yoğurttan sonra önemli bir yer tutan ve herkes tarafından beğenilerek tüketilen diğer bir ürün kefirdir. Kefir; gerek içermiş olduğu bileşenler, gerekse fermantasyon aşamasında oluşan yeni ...