dc.contributor.author | Kılıç, İbrahim | |
dc.contributor.author | Berk, İhsan | |
dc.contributor.author | Bozkurt, Zehra | |
dc.contributor.author | Doğan, Yağmur Nil | |
dc.date.accessioned | 2021-09-30T12:00:39Z | |
dc.date.available | 2021-09-30T12:00:39Z | |
dc.date.issued | 30.06.2020 | en_US |
dc.identifier.citation | Kılıç, İ. , Berk, İ. , Bozkurt, Z. & Doğan, Y. N. (2020). The Effect of Dietary Probiotic Supplementation on Egg Weight in Laying Hens: A Meta–Analysis Study . Kocatepe Veterinary Journal , 13 (2) , 145-151 . DOI: 10.30607/kvj.695761 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/pub/kvj/issue/52778/695761 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.30607/kvj.695761 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11630/9309 | |
dc.description.abstract | The aim of this study was to determine the effect of probiotic supplementation on egg weight in laying hens by
using meta–analysis. The limitations of the eight studies –indexed in SCI– taken into the meta–analysis were 18 –
42 week old brown and white laying hens; 107 – 1010 CFU/g Bacillus subtilis was used as a probiotic and the dose
ranged between 400 – 1000 g/ton. The meta–analysis was carried out using (experimental–control) means for
continuous data. As a result of the research, it was determined that all studies did not share a single common
effect (heterogeneous). In addition, the overall effect size using the random effect model was calculated as 0.223.
Based on z and p values, the hypothesis of the study was accepted (z = 2.90; p < 0.05). In other words, "the
probiotic has a significant effect on egg weight in laying hens". | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın amacı, yumurtacı tavuklarda diyet probiyotik takviyesinin yumurta ağırlığı üzerindeki etkisini metaanaliz kullanarak belirlemektir. Meta analize alınan sekiz çalışmanın sınırlılıkları; SCI-exp endeksinde olması, 18-42
haftalık kahverengi ve beyaz yumurtlayan tavukların kullanılması; probiyotik olarak 107-1010 CFU / g Bacillus
subtilis kullanılması ve doz olarak 400-1000 g / ton arasında değişmesiydi. Meta-analizinde, sürekli veriler için
(deneysel-kontrol) ortalamalar kullanılarak etki büyüklüğü hesaplanmıştır. Araştırma sonucunda, tüm çalışmaların
tek bir ortak etkiyi paylaşmadığı belirlendi. Ayrıca, rastgele etki modeli kullanılarak toplam etki büyüklüğü 0.223
olarak hesaplandı ve z ve p değerlerine göre çalışmanın hipotezi kabul edildi (z = 2.90; p <0.05). Başka bir
ifadeyle; "yumurtacı tavuklarda diyet probiyotik takviyesinin yumurta ağırlığı üzerinde önemli bir etkisi vardır". | en_US |
dc.language.iso | eng | en_US |
dc.publisher | Afyon Kocatepe Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.doi | 10.30607/kvj.695761 | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Probiotic | en_US |
dc.subject | Bacillus Subtilis | en_US |
dc.subject | Egg Weight | en_US |
dc.subject | Laying Hens | en_US |
dc.subject | Meta-Analysis | en_US |
dc.title | The effect of dietary probiotic supplementation on egg weight in laying hens: A meta-analysis study | en_US |
dc.title.alternative | Yumurtacı tavuklarda diyet probiyotik takviyesinin yumurta ağırlığına etkisi: Bir meta analizi çalışması | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Kocatepe Veteriner Dergisi | en_US |
dc.department | Fakülteler, Veteriner Fakültesi, Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü | en_US |
dc.authorid | 0000-0003-0595-8771 | en_US |
dc.authorid | 0000-0002-4008-2480 | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-8272-7817 | en_US |
dc.authorid | 0000-0002-1309-0936 | en_US |
dc.identifier.volume | 13 | en_US |
dc.identifier.startpage | 145 | en_US |
dc.identifier.endpage | 151 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Kılıç, İbrahim | |
dc.contributor.institutionauthor | Berk, İhsan | |
dc.contributor.institutionauthor | Bozkurt, Zehra | |