Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKılıç, İbrahim
dc.contributor.authorBerk, İhsan
dc.contributor.authorBozkurt, Zehra
dc.contributor.authorDoğan, Yağmur Nil
dc.date.accessioned2021-09-30T12:00:39Z
dc.date.available2021-09-30T12:00:39Z
dc.date.issued30.06.2020en_US
dc.identifier.citationKılıç, İ. , Berk, İ. , Bozkurt, Z. & Doğan, Y. N. (2020). The Effect of Dietary Probiotic Supplementation on Egg Weight in Laying Hens: A Meta–Analysis Study . Kocatepe Veterinary Journal , 13 (2) , 145-151 . DOI: 10.30607/kvj.695761en_US
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/kvj/issue/52778/695761
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.30607/kvj.695761
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/9309
dc.description.abstractThe aim of this study was to determine the effect of probiotic supplementation on egg weight in laying hens by using meta–analysis. The limitations of the eight studies –indexed in SCI– taken into the meta–analysis were 18 – 42 week old brown and white laying hens; 107 – 1010 CFU/g Bacillus subtilis was used as a probiotic and the dose ranged between 400 – 1000 g/ton. The meta–analysis was carried out using (experimental–control) means for continuous data. As a result of the research, it was determined that all studies did not share a single common effect (heterogeneous). In addition, the overall effect size using the random effect model was calculated as 0.223. Based on z and p values, the hypothesis of the study was accepted (z = 2.90; p < 0.05). In other words, "the probiotic has a significant effect on egg weight in laying hens".en_US
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, yumurtacı tavuklarda diyet probiyotik takviyesinin yumurta ağırlığı üzerindeki etkisini metaanaliz kullanarak belirlemektir. Meta analize alınan sekiz çalışmanın sınırlılıkları; SCI-exp endeksinde olması, 18-42 haftalık kahverengi ve beyaz yumurtlayan tavukların kullanılması; probiyotik olarak 107-1010 CFU / g Bacillus subtilis kullanılması ve doz olarak 400-1000 g / ton arasında değişmesiydi. Meta-analizinde, sürekli veriler için (deneysel-kontrol) ortalamalar kullanılarak etki büyüklüğü hesaplanmıştır. Araştırma sonucunda, tüm çalışmaların tek bir ortak etkiyi paylaşmadığı belirlendi. Ayrıca, rastgele etki modeli kullanılarak toplam etki büyüklüğü 0.223 olarak hesaplandı ve z ve p değerlerine göre çalışmanın hipotezi kabul edildi (z = 2.90; p <0.05). Başka bir ifadeyle; "yumurtacı tavuklarda diyet probiyotik takviyesinin yumurta ağırlığı üzerinde önemli bir etkisi vardır".en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doi10.30607/kvj.695761en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectProbioticen_US
dc.subjectBacillus Subtilisen_US
dc.subjectEgg Weighten_US
dc.subjectLaying Hensen_US
dc.subjectMeta-Analysisen_US
dc.titleThe effect of dietary probiotic supplementation on egg weight in laying hens: A meta-analysis studyen_US
dc.title.alternativeYumurtacı tavuklarda diyet probiyotik takviyesinin yumurta ağırlığına etkisi: Bir meta analizi çalışmasıen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Veteriner Fakültesi, Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümüen_US
dc.authorid0000-0003-0595-8771en_US
dc.authorid0000-0002-4008-2480en_US
dc.authorid0000-0001-8272-7817en_US
dc.authorid0000-0002-1309-0936en_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.startpage145en_US
dc.identifier.endpage151en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorKılıç, İbrahim
dc.contributor.institutionauthorBerk, İhsan
dc.contributor.institutionauthorBozkurt, Zehra


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster