Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSolmaz, Tuğba
dc.contributor.authorKaratepe, Mustafa
dc.date.accessioned2021-10-08T07:10:22Z
dc.date.available2021-10-08T07:10:22Z
dc.date.issued30.06.2020en_US
dc.identifier.citationSolmaz, T. & Karatepe, M. (2020). Kayseri’nin Develi İlçesinde Tüketime Sunulan Peynirlerde Akar Varlığının Araştırılması . Kocatepe Veterinary Journal , 13 (2) , 210-213 . DOI: 10.30607/kvj.710180en_US
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/kvj/issue/52778/710180
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.30607/kvj.710180
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/9375
dc.description.abstractBu çalışma, Kayseri ilinin Develi ilçesinde tüketime sunulan peynirlerde akar varlığının ortaya çıkarılması ve bölgenin akar enfestasyonu durumunun saptanması amacı ile yapılmıştır. Araştırma için 2011 Eylül-2012 Şubat tarihleri arasında Develi ilçesinde toplam 122 tane peynir (39 tane kaşar ve 83 tane tulum peyniri) toplanmış ve akar varlığı açısından incelenmiştir. Peynir numuneleri peynirlerin renkli, kokuşmuş ve küflü kısımlarından alınmıştır. Elde edilen peynir örnekleri etiketlenerek farklı petri kutularında ezilmiştir. Daha sonra bunların üzerine laktofenol çözeltisi eklenerek üstü kapatılmış ve 24 saat süre ile şeffaflaştırılmıştır. Elde edilen preparatlar stereomikroskop ile incelenmiş ve akarların varlığı araştırılmıştır. Çalışma sonucunda 122 adet peynir numunesinde akar varlığına rastlanılmamıştır. Sonuç olarak Kayseri’nin Develi ilçesinde peynir akarları ilk defa araştırılmış olup muayene edilen peynirlerde akar tespit edilmemiştir. Peynirlerde akar varlığının araştırılması, akar enfestasyonlarından insan sağlığı ve çevrenin korunmasında faydalı olacaktır.en_US
dc.description.abstractThe aim of present study was to determine the prevalence of mites in the cheese of Develi district of Kayseri region and to examine the state of the infestation in the province. The present study detects the presence of mites in 122 cheese samples (39 Turkish kashar cheese samples and 83 tulum cheese samples) collected between September 2011 and February 2012. When the samples were taken from the cheese, it was preferred that the cheese was colored, rotten and moldy. The collected samples were scraped into different petri dishes for each sample and lactophenol was added to these petri dishes and they were closed and left to become transparent for 24 hours. The petri dishes were examined under a stereo-microscope and the presence of mites was investigated. These results show that no mites were found in 122 cheese samples analyzed. This is the first study to identify of mites in the cheese of Develi district of Kayseri region. Also, investigating the presence of mites would be helpful in the maintaining health of humans and environment against mite infestations.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doi10.30607/kvj.710180en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAkaren_US
dc.subjectPeyniren_US
dc.subjectKaşaren_US
dc.subjectTulumen_US
dc.subjectDevelien_US
dc.titleKayseri’nin Develi ilçesinde tüketime sunulan peynirlerde akar varlığının araştırılmasıen_US
dc.title.alternativeResearch on occurrence of mites in cheese consumed in Develi district of Kayseri provinceen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Veteriner Fakültesi, Veteriner Hekimlik ve Temel Bilimler Bölümüen_US
dc.authorid0000-0003-4662-9202en_US
dc.authorid0000-0002-2944-6837en_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.startpage210en_US
dc.identifier.endpage213en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster