Yazar "Akdeniz, Bilge" için listeleme
-
Afyonkarahisar patatesli ekmeği, ekmeğin köyde ve yerel işletmelerde üretimi ile yerel piyasada satılan ekmeklerin bazı duyusal özelliklerinin incelenmesi
Kayacan, Barış (Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Bu araştırma Afyonkarahisar yöresinde geleneksel olarak üretimi yapılan ve coğrafi tescilli bir ürün olan Afyonkarahisar patatesli ekmeğinin, üretim sürecini öğrenmek, üretim sürecinin üreticiden üreticiye ne gibi farklılık ... -
Anlamsal Ağ Teknolojilerinin Gıda İşletmelerinde Ürün İzlenebilirliği için Kullanımının Araştırılması
Kavak, Özer (2018)Bu çalışmanın amacı, anlamsal ağ teknolojilerini kullanarak gıda izlenebilirliğini sağlayabilecek ontolojinin geliştirilmesidir. İlişkisel veri tabanlarıyla ya da algoritmalarla izlenebilirliğin sağlanması mümkündür ancak ... -
Aslan balığının gastronomik unsur olarak kullanılabilirliği üzerine bir araştırma
Yaman , Esra (Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)İstilacı yabancı türler, dünya çapında pek çok olumsuz ekolojik, sosyal ve ekonomik etkiye sebep olmaktadır. Bu nedenle istilacı türlerin yayılımının kontrol edilmesi için geliştirilen stretejiler oldukça önemlidir. Bu ... -
Engel teknolojisinin taze dilimlenerek paketlenmiş patlıcanlara uygulanması
Aydın, Muammer (2019)Bu çalışmanın amacı taze olarak dilimlenmiş patlıcanlar için engel teknolojisinin kullanımının araştırılması ve mikrobiyal, fiziksel ve fizikokimyasal kalite kriterlerindeki değişimlerin depolama sürecinde incelenmesidir. ... -
Farklı ön işlemlerle kurutulmuş patlıcanın rehidrasyon özellikleri
Rozykulova, Leyla (2021)Bu araştırmada, ön işlem uygulanmış patlıcan dilimlerinin kuruma ve rehidrasyon durumları incelenmiştir. Bu amaçla dilimlenmiş patlıcanlara üç çeşit ön işlem uygulanıp (ön işlem uygulanmamış örnek (H) - %5 NaCl ve %2 ... -
Physicochemical characteristics and antioxidant capacity of traditional yogurt fortified with grape (vitis vinifera l.) seed extract at different levels
Demirbüker Kavak, Dilek; Akdeniz, Bilge (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.12.2019)The aim of this study is to obtain the grape seed extract with high antioxidant activity and to investigate the quality characteristics of traditional yogurts fortified with seed extracts at different concentrations. For ... -
Yenilebilir kaplama işleminin orta nemli sultani çekirdeksiz üzüm kalitesi üzerine etkisinin incelenmesi
Buluntekin, Hakkı Faruk (2019)Bu araştırmada, çeşit olarak tescil edilen Sultani Çekirdeksiz Üzüm klonlarına ait dört farklı tipin hasat sonu ve kuru üzüm verileri ile rehidrasyon özellikleri incelenmiştir. Bu çeşitler Sultan1 (S1), Sultan7 (S7), Manisa ...