Yazar "Demirbüker Kavak, Dilek" için listeleme
-
Afyonkarahisar Büyükkalecik florasina ait ahlat (pyrus ela- eagnifolia) bitkisi özütünün bazi kimyasal özelliklerinin incelenmesi
Keçeci, Sevgi (2019-03-28)Bu çalışmada Afyonkarahisar Büyükkalecik florasına ait yaban armudu çördük gibi yöresel isimleri olan ahlat (Pyrus elaeagnifolia) yaprakları kullanılmıştır. Ahlatın yap- rakları dağlardan toplanıp direkt güneş ışığına maruz ... -
Engel teknolojisinin taze dilimlenerek paketlenmiş armutlara uygulanması
Ergin, Buket (2019)Yemeye hazır gıdalara olan ilginin günümüzde artmasıyla birlikte kalitenin muhafazası için yeni tekniklere de ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır. Gıda teknolojisinde engel teknolojisi olarak adlandırılan kombine metotlar ... -
Engel teknolojisinin taze dilimlenerek paketlenmiş patlıcanlara uygulanması
Aydın, Muammer (2019)Bu çalışmanın amacı taze olarak dilimlenmiş patlıcanlar için engel teknolojisinin kullanımının araştırılması ve mikrobiyal, fiziksel ve fizikokimyasal kalite kriterlerindeki değişimlerin depolama sürecinde incelenmesidir. ... -
Kaşar peynir üretiminde bitkisel yağların (palm yağı) kullanılabilirliğinin araştırılması
Karabıyık, Hacer (2013)Bu çalışmanın amacı kaşar peynir üretiminde bitkisel yağlardan palm yağının kullanılabilirliğinin araştırılması ve doğal/legal yolla üretilen kaşar ile tağşişli üretilen kaşarlar arasındaki temel fizikokimyasal, yapısal ... -
Pectin based edible coating application on fresh-cut deveci pears
Demirbüker Kavak, Dilek (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 17.09.2019)The aim of this research was to apply pectin based edible coating for fresh-cut Deveci pears, and to investigate their quality changes during cold storage. For this aim, the coated (EC) and uncoated control samples (C) ... -
Physicochemical characteristics and antioxidant capacity of traditional yogurt fortified with grape (vitis vinifera l.) seed extract at different levels
Demirbüker Kavak, Dilek; Akdeniz, Bilge (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.12.2019)The aim of this study is to obtain the grape seed extract with high antioxidant activity and to investigate the quality characteristics of traditional yogurts fortified with seed extracts at different concentrations. For ... -
Türk Lokumu Üretiminde Kızılcık (Ergen) Meyvesinin Doğal Renklendirici Olarak Kullanılması Ve Depolama Stabilitesinin Araştırılması
Akpunar, Emine (2015)Ülkemize özgü en eski şekerleme ürünlerinden biri olan lokum; şeker, nişasta, su ve çeşitli katkı maddeleri ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri, kuru ve/veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ...