Yazar "Pamuk, Şebnem" için listeleme
-
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde Ayakta Tedavi Gören Obez Yetiskin (20–65 Yas) Hastaların Beslenme Bilgi Duzeylerinin Ve Beslenme Alıskanlıklarının Saptanması
Koktay Büyükçavuşoğlu, Özlem (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2011)Araştırma 12/03/2011-20/08/2011 tarihlerinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi gören obez yetişkin (20-65 yas) toplam 500 hasta üzerinde yapılmıştır. Araştırma kapsamına alınan bireylere kişisel ... -
Afyonkarahisar ili’nde satışa sunulan çupra (sparus aurata) ve levrek (dicentrarchus labrax) balıklarının mikrobiyolojik kalitelerinin araştırılması
Pamuk, Şebnem; Demirel, Yağmur Nil; Gürler, Zeki (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2019)Bu çalışmanın amacı, Afyonkarahisar‟da balıkçılarda satışa sunulan balıkların (çupra ve levrek) mikrobiyolojik kalite düzeylerinin belirlenmesidir. Çalışmada, 14 farklı balıkçıdan rastgele seçilen 82 adet (43 çupra, 39 ... -
Afyonkarahisar’da satışa sunulan tavuk iç organlarından salmonella spp. ve listeria monocytogenes’in immonomagnetik seperasyon yöntemiyle izolasyonu veizolatların antibiyotik dirençliliğinin belirlenmesi
Sepin, Özgür (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 14.07.2020)Bu çalışma,Ağustos 2013-Şubat 2015 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da taze olarak tüketime sunulan yürek, 100 taşlık ve 100 ciğerden oluşan toplam 300 tavuk iç organ ürününde L. monocytogenes ve Salmonella türlerinin, ... -
Afyonkarahisar’da satışa sunulan tavuk i̇ç organlarından salmonella spp. ve listeria monocytogenes’in i̇mmonomagnetik seperasyon yöntemi ile i̇zolasyonu ve i̇zolatların antibiyotik dirençliliğinin belirlenmesi
Sepin, Özgür; Pamuk, Şebnem (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2021)Bu çalışmada, Ağustos 2013-Şubat 2015 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da tüketime sunulan 100’er adet yürek, taşlık ve ciğerden oluşan toplam 300 tavuk iç organ örneğinde, L. monocytogenes ve Salmonella türlerinin ... -
Afyonkarahisar’da Tüketilen Kaymaklı Lokumların Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
Pamuk, Şebnem (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2009)Bu çalışmanın amacı, Afyonkarahisar’da tüketime sunulan kaymaklı lokumların mikrobiyolojik kalitesinin tespit edilmesidir. Çalışmada, Afyonkarahisar’da 5 farklı satış yerinde dökme olarak tüketime sunulan kaymaklı lokumlar ... -
Antibiotic Resistance Of Coagulase Negative Staphylococci Isolated From Buffalo Milk And Some Milk Products
Pamuk, Şebnem (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2010)The aim of this study was to determine the antibiotic resistance of coagulase- negative staphylococci (CNS) isolated from raw buffalo milk, tulum cheese and clotted cream in Afyonkarahisar province of Western Turkey. A ... -
Detection of Prevence and Contamination Level of Brucella spp. in Local Cheese Produced in Afyonkarahisar, Turkey
Pamuk, Şebnem; Gürler, Zeki (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2014)In this study, it was aim to determine presence and contamination level Brucella spp. in 100 home made fresh white cheese (not brined and aged cheese) with 50 home made and 50 dairy product totaly 100 tulum cheese (aged ... -
Genetiği değiştirilmiş gıdalara genel bir yaklaşım
Pamuk, Şebnem (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2010)Genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), organizmanın gen diziliminin değiştirilmesi ya da gen aktarımı ile kendi doğasında bulunmayan bir özellik kazandırılmasıyla oluşan ürünlerdir. Bu ürünlere transgenik ürünler, ... -
Manda Sütünden Gelen Lezzet: Mozzarella
Pamuk, Şebnem; Gürler, Zeki (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2010)Afozzarella peyniri en ünlü İtalyan peynirlerinden birisidir. Genel olarak pizza yapımında kullanılmasının yanında, taze olarak da tüketilen bir peynirdir. Geleneksel olarak manda sütünden üretilmekle birlikte belirli ... -
Sığır ve Tavuk Kıymalarındaki Clostrıdıum Perfrıngens Varlığı ve Kontaminasyon Düzeyinin Belirlenmesi
Erşan, Gözde (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2011)Sonuç olarak, bu çalışmada Afyonkarahisar‘da değişik firmalardan alınan 50 tavuk kıyma ve 50 sığır kıyma olmak üzere toplam 100 kıyma örneğinden 62‘sinin (%62) 3.0-20 MPN/g düzeyleri arasında Cl. perfringens ile kontamine ... -
Üniversite kampüs kantinlerindeki gıdaların mikrobiyolojik kalitesinin ve gıda çalışanlarının el hijyen durumlarının değerlendirilmesi
Bu çalışmada, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde gıda satışı yapan 6 adet kantinden yaz ve kış aylarında olmak üzere 2’şer kez örnekler alındı. Çalışma kapsamında çalışanların parmaklarından, dilimleme ... -
Zayıflama amacıyla kullanılan bitkisel çaylarda aflatoksin varlığının araştırılması
Biçer, Ebrar (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 18.02.2021)Bu çalışmada, Konya Akşehir'de bulunan 14 farklı satış noktasından (aktar, baharatçı, market, eczane) açıkta ve kapalı pakette satılan 10 adet yeşil çay, 10 adet rezene, 10 adet biberiye ve 10 adet sinameki numunesinde ... -
Zayıflama amacıyla kullanılan bitkisel çaylarda aflatoksin varlığının araştırılması
Pamuk, Şebnem; Biçer, Ebrar (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2022)Bu çalışmada, Konya Akşehir’de bulunan 14 farklı satış noktasından 10 adet yeşil çay, 10 adet rezene, 10 adet biberiye ve 10 adet sinameki örneğinde Aflatoksin B1(AFB1) ve Aflatoksin B2 (AFB2) varlığı araştırıldı. Analizler ...