Yazar "Yılmaz, Hatice" için listeleme
-
Afyonkarahisar’da doğaya dayalı turizm türlerini tercih eden bireylerin profillerini belirlemeye yönelik bir araştırma
Yılmaz, Hatice (Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, 2016)Günümüzde eğitim ve kültür düzeylerinin yükselmesi ile demografik yapıda meydana gelen değişimler turizm türlerine yönelik talebi de etkilemektedir. Okuyarak, araştırarak dünya görüşleri değişen günümüzün modern insanı ... -
Cumhuriyetten Günümüze Lise Programlarında Yer Alan Atatürk İlke ve İnkılâplarıyla İlgili Amaç, İçerik ve Öğretim Yöntemleri
Merter, Feridun; Yılmaz, Hatice (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2011)Bu çalışmada 1924 yılından başlayarak Cumhuriyetten günümüze kadar yapılan lise Edebiyat, Tarih, Coğrafya ve Sosyoloji programlarının Atatürk ilke ve inkılâplarının genç nesillere benimsetilmesi bağlamında değerlendirilmesi ... -
Turizm Çeşitlendirmesi Kapsamında Ekoturizmin Ürünü Olarak Tatil Çiftlikleri: Türkiye’deki Tatil Çiftliklerine Yönelik Swot Analizi
Yılmaz, Hatice (Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2008)Ekoturizmin bir ürünü olarak tatil çiftlikleri, Avrupa, Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda’da bir sektör halini almıştır. Türkiye’de ise tatil çiftlikleri, henüz birkaç yıldır tanınmaya başlayan bir turizm çeşididir. ... -
Turizm ve otel işletmeciliği önlisans programı öğrencilerinin genel staj sorularının belirlenmesine yönelik bir araştırma
Özer, Erdal; Yılmaz, Hatice (UMYOS, 2017)Turizm ve otel işletmeciliğinde okuyan öğrencilerin turizm sektörüne yönelik görüşleri daha çok staj dönemlerinde şekillenmeye başlamaktadır. Ancak staj sürecinde zaman zaman gerek eğitim kurumu, gerek işletme ve gerekse ... -
Turizm ve Otel İşletmeciliği İle Aşçılık Programı Öğrencilerinin “Uygulamalı Mutfak Dersleri” Hakkında Tutum ve Düşüncelerini Ölçmeye Yönelik Bir Uygulama
Çemrek, Fatih; Yılmaz, Hatice (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2010)Bu çalışmada Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksek Okulu (AMYO) Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Aşçılık programlarında öğrenim gören öğrencilerin “Uygulamalı Mutfak Dersleri” hakkındaki tutum ve düşünceleri ...