Kurum Yazarı "Acaröz, Ulaş" İçin Listeleme
-
Afyonkarahisar’da tüketime sunulan ambalajlı ve ambalajsız dondurma örneklerinin mikrobiyolojik kalite parametrelerinin araştırılması
Acaröz, Ulaş; Kara, Recep; Gürler, Zeki; Soylu, Ali; Küçükbüğrü, Nurtaç (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2023)Dondurma, yaygın olarak tüketilen yüksek besin değerine sahip bir süt ürünüdür. Bu çalışmada Afyonkarahisar'da pazarlanan ambalajlı dondurma (n:40) ve ambalajsız dondurma (n:40) örneklerinin mikrobiyolojik kalitesi ... -
Somatik hücre sayısının ve mevsimin manda süt kalitesine etkisinin araştırılması
Gürler, Zeki; Karadaş, Erkan; Kozan, Esma; Çelik, Hacı Ahmet; Birdane, Mehmet Fatih; Kara, Recep; Acaröz, Ulaş (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2021)Sütün somatik hücre sayısı (SHS), kimyasal kompozisyonu ve mikrobiyolojik kalitesi çiğ sütün genel kalitesi açısından en önemli özelliklerdir. Çalışmamızda manda sütlerinin mevsimsel olarak SHS, kimyasal kompozisyonu ve ...