Konu "Gastronomy" için listeleme
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
-
Aşçılık öğrencilerinin mesleki beklentileri üzerine bir inceleme
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 29.12.2022)Yükseköğretim düzeyi ön lisans seviyesinde yer alan programlarda verilen eğitimlerin temel amacı, ilgili sektörlere nitelikli ara eleman yetiştirmektedir. Dolayısıyla ön lisans seviyesinde eğitim alan öğrencilerin meslekleri ... -
Coğrafi işaretli ürünler ve Afyonkarahisar örneği
(2. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi, 2018)Türkiye, sahip olduğu ürünlerle, benzersiz doğa, kültür ve sanat zenginlikleriyle zengin bir coğrafi ürün çeşitliliğine sahiptir. Ayırt edici özelliği ile ön plana çıkan ve bulunduğu bölge ile özdeşleşen doğal ürünler, ... -
Coğrafi işaretli ürünler: Afyonkarahisar
(International Journal of Entrepreneurship Management Inquiries (EMI), 2019)The interest in the geographical signs started to increase by the adoption of the law Industrial Property Law No. 6769 in January 2017 and the number of geographically marked products has grown more than 90%. Afyonkarahisar ... -
Gastronomi bildirilerinin değerlendirilmesi: Turizm kongreleri örneği, 2013-2017
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2018)Bu araştırmanın amacı Türkiye’de turizm ana temalı kongrelerde gastronomi alanında yazılmış bildirilerin bibliyometrik olarak incelenmesidir. Araştırmanın evrenini, Türkiye’de 2013-2017 yılları arasında düzenlenmiş turizm ... -
Gaziantep’i ziyaret eden yerli turistlerin yiyecek neofobisi ve çeşitlilik arayışı eğilimlerinin yerel yemek tüketimine etkisi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 27.03.2022)Yerel yemekler, turistlerin destinasyon seçimini, kalış sürelerini, genel memnuniyet düzeyini ve tekrar ziyaret etme niyetini etkilemektedir. Yerel kalkınmada, yerel mutfak kültürünün sürdürülebilirliğinde ve turist ... -
Turizm kongrelerinde yer alan gastronomi bildirilerinin değerlendirilmesi
(2. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi, 2018)Bu araştırmanın amacı turizmde gastronomi alanında yazılmış bildirilerin bibliyometrik olarak incelenmesidir. Araştırmanın evrenini, Türkiye’de 2013-2017 yılları arasında gerek periyodik olarak gerek en fazla iki defa ... -
Türkiye’deki gastronomi müzelerinin turistik sunum farklılıkları açısından araştırılması
(Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2019)Bu araştırmanın amacı, gastronomi müzelerinin sunum farklılıklarının ortaya konulmasıdır. Bu bağlamda, gezi gözlem tekniği ile Türkiye’de yer alan gastronomi müzeleri ziyaret edilerek veriler toplanmıştır ve müze yetkilileri ...