Konu "Kaymak" için listeleme
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
-
Afyon Kaymağı ve kaymaklı şeker üretimi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 01.12.2001)Afyon Kaymağı genelde manda sütünden elde edilen bir süt ürünüdür. Sütün dolaylı olarak ısıtılması ve bir süre bekletilmesi sonucu doğal seperasyonla üst kısımda toplanan yağ çeşitli yöntemlerle alınıp tabaklara yerleştirilir. ... -
Afyonkarahisar'da satışa sunulan Afyon kaymağında escherichia coli o157:h7 varlığının araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 22.06.2019)Bu çalışmada, Afyonkarahisar'da satışa sunulan Afyon kaymaklarından E. coli O157:H7/H- serotipinin izolasyonu, izole edilen suşlarda Stx1, Stx2, ehlyA ve eaeA genlerinin PZR ile araştırılması ve suşların Türkiye'de yaygın ... -
Afyonkarahisar’da satışa sunulan kaymaklardan izole edilen staphylococcus aureus suşlarında metisilin ve panton-valentıne lökosidin genlerinin araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 09.09.2021)Bu çalışmada, Afyonkarahisar’da üretilen ve satışa sunulan Afyon kaymaklarından izole edilen S. aureus suşlarında metisilin ve Panton-Valentine lökosidin genlerinin araştırılması amaçlandı. Bu amaçla, 2019-2020 yılları ... -
Afyonkarahisar’da Tüketilen Kaymaklı Lokumların Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2009)Bu çalışmanın amacı, Afyonkarahisar’da tüketime sunulan kaymaklı lokumların mikrobiyolojik kalitesinin tespit edilmesidir. Çalışmada, Afyonkarahisar’da 5 farklı satış yerinde dökme olarak tüketime sunulan kaymaklı lokumlar ... -
Afyonkarahisar’da tüketime sunulan Afyon kaymaklarında bazı patojen bakterilerin aranması
(2017)Bu çalışma Afyonkarahisar’daki 9 farklı satış noktasından 2007-2008 yılları arasında ilkbahar, sonbahar ve kış aylarında temin edilen 100 adet Afyon kaymağı örneğinde E. coli, E. coli O157:H7 ve L. monocytogenes’in varlığının ... -
Geleneksel Türk süt ürünü kaymaktan escherichia coli O157'nin ilk bildirimi
(2018)Bu çalışmada, Afyonkarahisar'da satılan geleneksel bir Türk süt ürünü olan kaymaktan E. coli O157:H7/H- serotipinin izolasyonu, izole edilen suşlarda Stx1, Stx2, ehlyA ve eaeA genlerinin PZR ile araştırılması ve suşların ... -
Nisin ve kekik yağının kaymağa inoküle edilen listeria monocytogenes ve staphylococcus aureus üzerine depolama süresince etkisi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2022)Bu araştırmanın temel amacı, nisin ve kekik yağının kaymağa inoküle edilen Listeria monocytogenes ve Staphylococcus aureus üzerine etkisini incelemektir. Araştırmada süt kaymağı kullanılmış, kontrol örneği de dâhil olmak ...