Now showing items 1-4 of 4

    • Effects of near infrared treatment on electrophoretic patterns of soybean samples 

      Yalçın Seda (Euro Food Chem XVIII, 2015)
      Soybean is an important source of proteins with high nutritional value and good functional properties in food applications. However, the utilization of soybean is limited because of the presence of undesirable components ...
    • Patates püresi ve ekşi hamur içeren yöresel ekmek üretimi 

      Yalçın Seda (Institute Of Economic Development And Social Researches Publications®, 2019)
      Son zamanlarda, insanlar sağlıklı gıdaları örneğin antioksidan, mineraller ve vitaminler içeren ekmek tercih ediyorlar. Bu bileşenler ekmeğin besleyici özelliğinde artışa neden olmaktadır. Önemli bir bitki olan patates, ...
    • Gıda işlemede kızıl ötesi uygulaması 

      Yalçın Seda (Institute Of Economic Development And Social Researches Publications®, 2019)
      Bu çalışma, kızılötesi ısıtmanın çeşitli gıdalar üzerine uygulanmasının son yıllarda popüler olduğunu göstermektedir. Kızılötesi yakın kızılötesi (0.75 – 1.4 μm), orta kızılötesi (1.4 - 3 μm) ve uzak kızılötesi (3 - 1000 ...
    • Belediyelerde gıda bankacılığı 

      Yalçın, Seda (Çizgi Kitabevi Yayınları, 2019)
      Bu çalışmada, belediyelerin gıda bankacılığı konusunda uygulamaları, gıdaların muhafaza şartları ve uyulması gerekli kurallar hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. Gıda bankacılığında en önemli kriter, hijyenik açıdan ...