Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorElifoğlu, Taha Burak
dc.contributor.authorKara, Erdal
dc.contributor.authorPir Yağcı, İlknur
dc.contributor.authorYağcı Bekir, Buğrahan
dc.date.accessioned2023-09-13T12:23:22Z
dc.date.available2023-09-13T12:23:22Z
dc.date.issued30.06.2023en_US
dc.identifier.citationKara, E. , Pir Yağcı, İ. , Yagcı, B. B. & Elifoglu, T. B. (2023). Investigation of Total Colostral IgG Produced by Holstein Cows in a Lactation . Kocatepe Veterinary Journal , 16 (2) , 234-240 . DOI: 10.30607/kvj.1239168en_US
dc.identifier.issn1308-1594 / 2147-6853
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/kvj/issue/76681/1239168
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/10979
dc.description.abstractSince dairy cows have greater milk production than beef cows, because of the dilution of Immunoglobulin G (IgG) colostrum of dairy cows assumed to be of poorer quality compared with beef cows. The objective of the present study was to investigate quality of colostrum and total IgG produced in a lactation by Holstein cows (n=80). The average colostrum volume at the first seven milking were measured as 5.42 L, 6.73 L, 8.55 L, 9.26 L, 8.44 L, 9 L, 10.01 L respectively. The average total colostrum produced by cows in the first 3 days period was calculated as 57.41 L. The average colostrum IgG concentration were calculated as 90.81 mg/mL, 68.67 mg/mL, 58.40 mg/mL, 37.33 mg/mL, 15.22 mg/mL, 10.7 mg/mL, 5.9 mg/mL respectively for each milking. In conclusion, enough colostrum and IgG are produced in the first 3 days in Holstein cows for calf feeding. In addition to this, there is huge opportunity that excessive amount of IgG and colostrum could be processed for other by-products.en_US
dc.description.abstractSüt ineklerinin süt üretimi besi ineklerinden daha fazla olduğundan, süt ineklerinin kolostrumunun seyrelmesi nedeniyle besi ineklerine göre daha düşük kalitede olduğu varsayılır. Bu çalışmanın amacı, Holstein ineklerinde bir laktasyonda üretilen kolostrum kalitesi ve toplam IgG miktarının araştırılmasıdır. İlk 7 sağımdaki kolostrum hacimleri sırasıyla 5.42 L, 6.73 L, 8.55 L, 9.26 L, 8.44 L, 9 L, 10.01 L olarak ölçüldü. İneklerin ilk 3 günlük dönemde ürettikleri ortalama toplam kolostrum 57.41L olarak hesaplanmıştır. Ortalama kolostrum IgG konsantrasyonu her sağım için sırasıyla 90.81 mg/ml, 68.67 mg/ml, 58.40 mg/ml, 37.33 mg/ml, 15.22 mg/ml, 10.7 0mg/ml, 5.9 mg/ml olarak hesaplandı. Sonuç olarak Holştayn ineklerde buzağı beslenmesi için ilk 3 günde yeterli miktarda kolostrum ve IgG üretilmektedir. Buna ek olarak, artan IgG ve kolostrumun diğer yan ürünler için işlenmesi mümkündür.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doi10.30607/kvj.1239168en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectColostrumen_US
dc.subjectDairy Cowen_US
dc.subjectHolsteinen_US
dc.subjectIgGen_US
dc.subjectMassen_US
dc.subjectHolştaynen_US
dc.subjectKolostrumen_US
dc.subjectKütleen_US
dc.subjectSüt İneğien_US
dc.titleInvestigation of total colostral IGG produced by holstein cows in a lactationen_US
dc.title.alternativeHolştayn ineklerde bir laktasyonda üretilen toplam kolostral IGG’nin araştırılmasıen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Veteriner Fakültesi, Veteriner Hekimlik ve Temel Bilimler Bölümüen_US
dc.authorid0000-0002-2302-6321en_US
dc.identifier.volume16en_US
dc.identifier.startpage234en_US
dc.identifier.endpage240en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster