Afyon gıda sektöründe faaliyet gösteren Kobi’lerin finansal yapıları ve 1994-1998 arası küresel krizlerin etkileri
Künye
Eleren, A . (2001). AFYON GIDA SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN KOBİ'LERİN FİNANSAL YAPILARI VE 1994-1998 ARASI KÜRESEL KRİZLERİN ETKİLERİ . Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , 2 (2) , 33-50Özet
Bu çalışmada, Afyon gıda sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’ler üzerinde yapılan bir araştırmanın sonuçları
değerlendirilmektedir. 1994-1998 yılları arasında oluşan küresel krizlerin etkilerinin incelendiği araştırmada, KOBİ’lerin direkt olmasa da endirekt olarak krizlerden para piyasalarında daralma, kredi faizlerinin yüksekliği, taleplerde düşme gibi faktörlerden etkilendikleri, buna karşın kredili satışlar yerine peşin satışlara ağırlık verdikleri, likidite yapılarını güçlendirdikleri, uzun vadeli
borçlanmadan kaçındıkları ve özellikle sermaye artışına dayalı bir büyüme modeli uyguladıkları anlaşılmaktadır. This study evaluates the results of a research on small and medium sized food companies operation in Afyon. Analyzing the effects of global crises of 1994-1998, the study found out that small and medium sized companies are influenced from crises in terms of tightening of money markets, high interest rate and tendency towards cash sales. On the other hand, crises lead these companies to enhance their liquidity positions, to avoid long term borroving and to follow growth models especially funded by the increases in capital.
Kaynak
Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi DergisiCilt
2Sayı
2Bağlantı
http://hdl.handle.net/11630/1372https://dergipark.org.tr/tr/pub/akuiibfd/issue/61240/911596
Koleksiyonlar
- Cilt 2 : Sayı 2 [22]