dc.contributor.author | Kara, Recep | |
dc.contributor.author | Akkaya, Levent | |
dc.contributor.author | Gök, Veli | |
dc.contributor.author | Gürler, Zeki | |
dc.contributor.author | Müdüroğlu, Raziye | |
dc.date | 2015-02-24 | |
dc.date.accessioned | 2015-02-24T15:14:25Z | |
dc.date.available | 2015-02-24T15:14:25Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.issn | 1308-1594 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11630/2302 | |
dc.description.abstract | Yapılan bu çalışmada, farklı oranlarda (A: %100 sığır eti, B: %75 sığır + %25 manda eti, C: %50 sığır + %50 manda eti ve D: %100 manda eti) manda eti kullanılarak sucuk üretilmiştir. Olgunlaştırma süresi sonunda sucuk örnekleri vakum paketleme yöntemi ile +4 °C’de 90 gün depolanmıştır. Olgunlaşma ve depolama süresi boyunca sucuk örneklerinin fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri incelenmiştir. Olgunlaştırma sonunda manda eti kullanılarak üretilen sucukların duyusal açıdan diğer sucuk örneklerine kıyasla daha fazla beğenildiği ve sucuk örneklerinin vakum paketleme ile raf ömrünü uzadığı tespit edilmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | In this study sucuk samples were produced different proportion (A: 100% beef, B: 75% beef + 25% buffalo meat, C: 50% beef + 50% buffalo meat and D: 100% buffalo meat) sucuk using buffalo meat. At the end of the ripening, samples were kept 90 days in the +4 °C at vacuum packaging. Sucuk samples were analysed of physico-chemical, microbiological and sensory properties during ripening and storage. At the end of the ripening of sensory point of sucuk produced using buffalo meat the more appreciated than the other sucuk samples and sucuk samples were determined extended of shelf life with vacuum packaging. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Afyon Kocatepe Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Manda Eti | en_US |
dc.subject | Sığır Eti | en_US |
dc.subject | Sucuk Vakum Paketleme | en_US |
dc.title | Farklı Oranlarda Manda Eti Kullanılarak Üretilen Sucukların Olgunlaşma ve Depolama Aşamalarındaki Bazı Özelliklerinin Araştırılması | en_US |
dc.title.alternative | nvestigation of Some Characteristics Properties of Sucuk (Turkish Dry-Fermented Sausage) Produced With Different Proportion Buffalo Meat during the Ripening and Storage | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Kocatepe Veteriner Dergisi | en_US |
dc.department | Afyon Kocatepe Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Besin/ Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı | en_US |
dc.identifier.volume | 5 | en_US |
dc.identifier.startpage | 13 | en_US |
dc.identifier.endpage | 19 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayını | en_US |