Yayın tarihi için Cilt 5 : Sayı 1 listeleme
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
-
Geleneksel bir peynir: Afyon tulum peyniri
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012)Ülkemizde bölgesel ve geleneksel farklılıklara göre üretilen ve satışa sunulan birçok peynir çeşidimiz bulunmaktadır. Bu peynirlerimiz içerisinde geleneksel tulum peynirleri önemli yer tutmaktadır. Üretilen tulum peynirlerinin ... -
Prebiyotik Olarak Kullanılan Sindirilmeyen Oligosakkaritlerin Kanadı Beslemedeki Önemi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012)Kanatlılarda, refahı artırmak ve ekonomik faydalar sağlamak amacıyla rasyonlannda antibiyotikler ve kemoterapikler uzun yıllar kullanılmıştır. Bu durum hem insan hem de hayvanlarda patojenik bakterilerin antibiyotiklere ... -
Bor, propilen glikol ve methioninin süt sığırlarında metabolik profil üzerine etkisi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012)Süt sığırlarında gebeliğin son dönemi ile laktasyonun ilk dönemi arası süreçte (periparturient dönem) önemli metabolik ve endokrin değişiklikler meydana gelir. Aynca süt sığırlarının en önemli sorunları arasmda; bakım ve ... -
Reference Values for Hematological and Biochemical Parameters in Saanen Goats Breeding in Afyonkarahisar Province
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012)The aim of the study was to determine various hematological and blood biochemical changes in Saanen goats breeding in Afyonkarahisar Province near Kiitahya Border. Seventy two Saanen goats aged between < 1 month and four ... -
Farklı Oranlarda Manda Eti Kullanılarak Üretilen Sucukların Olgunlaşma ve Depolama Aşamalarındaki Bazı Özelliklerinin Araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012)Yapılan bu çalışmada, farklı oranlarda (A: %100 sığır eti, B: %75 sığır + %25 manda eti, C: %50 sığır + %50 manda eti ve D: %100 manda eti) manda eti kullanılarak sucuk üretilmiştir. Olgunlaştırma süresi sonunda sucuk ... -
Bulanık Kümeleme Analizi ile Türkiye’deki İllerin Hayvancılık istatistikleri Bakımından Sınıflandırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012)Bir ülkeyi oluşturan birimlerin (bölge, il, ilçe, belde vb.) sınıflandırılması veya bunlar arasmda bir karşılaştırma yapabilmek için ortak ve elde edilebilir göstergelere/değişkenlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çalışmada, ...