Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorTekerli, Mustafa
dc.contributor.authorToksoy, Meryem
dc.date.accessioned2015-04-13T14:17:56Z
dc.date.available2015-04-13T14:17:56Z
dc.date.issued2007
dc.date.submitted2007
dc.identifier.citationToksoy, Meryem. Afyonkarahisar Koşullarında Yetiştirilen Siyah Alaca Sığırların Bazı Süt Verim Özellikleri. Afyonkarahisar: Afyon Kocatepe Üniversitesi,2007.en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/3809
dc.description.abstractBu araştırmada Afyonkarahisar sınırları içindeki iki işletmeye ait 201 Siyah Alaca (Holştayn) ineğin 2004 yılı laktasyon kayıtlarının incelenerek ilde, ırkın laktasyon özellikleri ve bu özelliklere etki eden çevre faktörlerini belirlemek ve yapılacak ıslah çalışmalarına ışık tutmak amaçlanmıştır. En küçük kareler varyans analizlerinin sonucunda laktasyon süt verimi genel ortalaması 7057,705 ± 170,743 kg olurken pik süt verimi ve direnme gücü ölçüsü olarak süt kontrol verimlerinin varyasyon katsayısı (CV) sırasıyla 34,114 ± 0,537 kg ve 0,317 ± 0,012 saptanmıştır. Đncelenen özelliklerden laktasyon süt veriminine buzağılama mevsiminin etkisi yüksek düzeyde önemli (P<0,01) bulunurken; işletme, laktasyon sırası, ilkine buzağılama yaşı ve buzağılama yaşı faktörlerinin etkileri önemsiz olmuştur. Pik süt verimi ve direnme gücü üzerine laktasyon sırasının etkisinin önemli (P<0,05) olduğu belirlenmiştir. Bu iki özelliğe işletme, buzağılama mevsimi, ilkine buzağılama yaşı ve buzağılama yaşının etkisinin ise önemsiz olduğu tespit edilmiştir. Sonuç olarak bu Siyah Alacalarda laktasyon süt veriminin Türkiye koşullarında iyi düzeyde olduğu ve yapılacak seleksiyon çalışmalarında laktasyon sırası ve buzağılama mevsimi gibi etkisi önemli olabilecek faktörlerin göz önünde bulundurulması gerektiği kanaatine varılmıştır.en_US
dc.description.abstractIn this study, data of 201 Holstein cows maintained at two private farms in Afyonkarahisar were used and it was aimed to determine the factors effecting some lactation traits and possibilities for selection. At the end of the least-squares analyses of variance the average lactation milk yield, peak yield and lactation persistency, measured by coefficient of variation, were 7057,705 ± 170,743 kg, 34,114 ± 0,537 kg and 0,317 ± 0,012 respectively. The effects of calving season on lactation milk yield and parity on peak milk yield and persistency were significant (P<0,05). It was concluded that the milk yeild of these Holsteins was higher in the conditions of Turkey and some enviromental factors such as parity and calving season must be considered in a selection.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDirenme gücüen_US
dc.subjectLaktasyon süt verimien_US
dc.subjectPik süt verimien_US
dc.subjectSiyah Alacaen_US
dc.titleAfyonkarahisar Koşullarında Yetiştirilen Siyah Alaca Sığırların Bazı Süt Verim Özelliklerien_US
dc.title.alternativeSome Lactation Traits of Holstein Cows in the Conditions of Afyonkarahisaren_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Zootekni ve Hayvan Beslemeen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster