Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Afyonkarahisar’da Satılan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Çalışmalar
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2008)
Bu çalışmada, Afyonkarahisar merkezindeki dondurma satış yerlerinden
alınan 50 adet sade dondurma örneğinde toplam mezofil, toplam psikrofil,
koliform bakteri ve S. aureus sayıları saptandı. Dondurma örneklerinden ...
Çeşitli bitki ekstraktlarının çiğ köfte üzerindeki antimikrobiyal etkisi
(2018)
Çiğ köfte günlük olarak hazırlanıp, birkaç saat içerisinde tüketilmesi gereken, raf ömrü kısa ve mikrobiyal açıdan riskli bir gıdadır. Bu araştırmada; çiğ köfte numunelerine belirli oranlarda değişik baharat ekstrakları ...
Formalin ile tespit edilmiş çizgili kas dokuları üzerine borik asitinmuhtemel koruyucu etkisinin araştırılması
(2017)
Formalin, kadavralar için en iyi tespit solüsyonu ve koruyucu kimyasaldır. Bununla birlikte insan sağlığı üzerine zararlı ve karsinojenik etkilere sahiptir. Diğer yandan bor ise; insanlar için gerekli olan ve insan sağlığı ...