Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Tüketime sunulan yoğurt ve ayranlarda ağır metal varlığının araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 05.08.2020)
Bu çalışmada kullanılan farklı markalara ait yoğurt ve ayran örnekleri Şubat-Haziran 2019 tarihleri arasında Afyonkarahisar il ve ilçelerinden temin edilmiş ve analiz için 40 adet yoğurt ve 40 adet ayran olmak üzere toplam ...
Afyonkarahisar’da tüketime sunulan beyaz, lor, kaşar ve tulum peynirlerinde ağır metal ve diğer element düzeylerinin belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 18.08.2021)
Bu araştırmada; Afyonkarahisar‟da tüketime sunulan beyaz, kaşar, lor ve tulum
peynirlerinde bakır, çinko, demir, kalay, kurşun, kadmiyum, arsenik, sodyum,
magnezyum, alüminyum, fosfor, potasyum, kalsiyum, krom, mangan, ...
Afyonkarahisar ilinden toplanan ballarda ağır metal ve diğer element düzeylerinin araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 14.09.2021)
Bal, özellikle karbonhidratlar olmak üzere aminoasitleri, vitaminleri, fenolleri, enzimleri ve mineralleri içeren bir besin maddesidir. Balın bileşimi, nektarlara, botanik kökene, iklime, coğrafik yapıya, bal arısı türlerine, ...