Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzdemir, Ayşe
dc.contributor.authorSözbilir, Nalan Bayşu
dc.date.accessioned2016-07-26T13:33:09Z
dc.date.available2016-07-26T13:33:09Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn2147-6853
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/4310
dc.description.abstractThe plant Mentha spicata, or peppermint, is member of the Labiatae family, commonly used in the treatment of loss of appetite, common cold, bronchitis, sinusitis, fever, nausea and vomiting, and indigestion as a herbal agent.Although anti-oxidant effects of flavonoid containing plants have been investigated largely, studies in their interactions with enzymatic and nonenzymatic antioxidants and vitamins together with dead mentha powder are rare.The present thesis was carried out to investigate the effects of certain biochemical parameters and Mentha spicata, on antı-oxidant levels.en_US
dc.description.abstractMentha spicata( peppermint), Labiatae familyasına ait bir bitkidir. İştah azalması, soğuk algınlığı, bronşit, sinüzit, ateş, mide bulantısı, kusma ve hazımsızlıkta kullanılan bitkisel bir ajandır. Flavonoid içerikli bitkilerin özellikle antioksidan etkileri yıllardır araştırılıyor olmasına karşın, kuru nane tozu ile birlikte enzimatik ve nonenzimatik antioksidanlar ile vitaminler arasındaki etkileşimleri ele alan çalışmalar yok denecek kadar azdır. Bu tez, Mentha spicata’nın bazı biyokimyasal parametrelere etkilerini ve antioksidan aktivitesini araştırmak amacıyla gerçekleştirilmiştir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doi10.5578/kvj.10907en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMentha Spicata L.en_US
dc.subjectβ-Carotene, Vitamin Cen_US
dc.subjectGlutathioneen_US
dc.subjectAntı-Oxidanten_US
dc.titleThe Effect of Mentha Spicata L. Dry Powder and its Different Types Extracts on Certain Biochemical Parameters and Total Anti-oxidant Capacityen_US
dc.title.alternativeMentha Spicata L. Kuru Tozunun ve Farklı Tip Ekstrelerinin Bazı Biyokimyasal Parametreler ve Total Antioksidan Kapasite Üzerine Etkilerien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAfyon Kocatepe Üniversitesi, Kocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.startpage12en_US
dc.identifier.endpage18en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster