dc.contributor.advisor | Sandıkcı, Mustafa | |
dc.contributor.author | Çağlar, Arzu | |
dc.date.accessioned | 2018-03-19T12:59:30Z | |
dc.date.available | 2018-03-19T12:59:30Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.date.submitted | 2018 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11630/4815 | |
dc.description.abstract | Turizm sektörü emek yoğun olan bir sektör olduğundan dolayı hizmet kalitesi insan gücü nitelikleriyle paralellik göstermektedir. Özellikle yiyecek içecek bölümünde çalışanların nitelikli ve eğitimli olması misafir tatmini ve işletmenin sürekliliği açısından önem arz etmektedir. Bu çalışmada, Ankara’daki dört ve beş yıldızlı otellerin yiyecek içecek bölümünde çalışanların iş güçlüğünün işten ayrılma niyetine etkisini araştırmak temel amaçtır. Anket yöntemiyle toplanan verilerin analizinde frekans-yüzde dağılımları, aritmetik ortalama ve standart sapma değerleri, İlişki ölçüm testlerinde Korelasyon ve Regresyon analizleri, değişkenler arası farklılıkların belirlenmesinde ise parametrik olmayan testler (Mann Whitney U, Kruskal Wallis H) kullanılmıştır.
Araştırmada elde edilen bulgulara göre, çalışanların iş güçlüklerine ilişkin ve işten ayrılma niyetlerine ilişkin görüşleri demografik özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Bununla birlikte, iş güçlükleri işten ayrılma niyetini etkilediği sonucuna varılmıştır. | en_US |
dc.description.abstract | Since the tourism sector is a sector that requires intensive labour, the service quality is in parallel with the qualities of human power. Especially, the fact that the employees are qualified and educated in the food and beverage department is important in terms of guest satisfaction and the sustainability of the business. In this study, it is aimed to investigate the influence of the job difficulty of the four and five star hotels in Ankara on the intention to leave the job. Frequency-percentage distributions, arithmetic mean and standard deviation values were used in the analysis of collected data by questionnaire method. Correlation and regression analyses were used in the relationship measurement tests. And lastly, nonparametric tests (Mann Whitney U, Kruskal Wallis H) were used to determine differences between variables.
According to the findings obtained by analysing the data collected in the research, the opinions of the employees regarding their work difficulties and intentions to leave the work vary according to their demographic characteristics. Along with that, the result is that work difficulties affect the intention to leave work. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Entitüsü | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | İş Güçlüğü | en_US |
dc.subject | İşten Ayrılma Niyeti | en_US |
dc.subject | Yiyecek İçecek Bölümü | en_US |
dc.subject | Ankara | en_US |
dc.title | İş Güçlüğünün İşten Ayrılma Niyetine Etkisi Üzerine Bir Araştırma: Ankara’daki Dört Ve Beş Yıldızlı Oteller Örneği | en_US |
dc.title.alternative | The Effects Of Job Dıffıculty On Intentıon To Leave The Job: Applıcatıon On Four And Five Star Hotel Employees In Ankara | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.department | Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |