Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKurt, Zafer
dc.contributor.authorKartal, Ali
dc.date2014-10-31
dc.date.accessioned2014-10-31T08:16:53Z
dc.date.available2014-10-31T08:16:53Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.citationKartal, Ali., Kurt, Zafer." Tane Boyutunun Massenin ve Ürünün Fiziksel Özellikleri Üzerindeki Etkileri". AKÜ Fen Bilimleri Dergisi 4,1/2. (2004) : 7-15.en_US
dc.identifier.issn1302-3187
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/492
dc.description.abstractTane boyut dağılımı bir massenin reolojik davranışlarının yanı sıra ara ve nihai mamül teknik özelliklerini belirleyen en önemli parametrelerden bir tanesidir. Çoğu mamüllerde aranan sıkı yapı ancak ince taneli masse kullanımı, yüksek presleme basıncı ve yüksek pişirim sıcaklıklarının kombine edilmesiyle sağlanabilmektedir. Çalışma kapsamında, farklı şekilde öğütülerek elde edilen yer karosu masse karışımlarının reolojik davranışları tespit edilmiş ve bu masselerden elde edilmiş ara ve 1200 °C de hızlı pişirilmiş numunelerin mukavemet, küçülme ve su emme davranışları belirlenerek karşılaştırılmıştır. Tane boyutunun düşüşüyle aynı oranlarda su içeren süspansiyonların akışkanlıklarının kötüleştiği, mamül mukavemet ve küçülmelerinin arttığı su emmelerinin düştüğü tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTane Boyutu, Yer Karosu, Öğütme, Fiziksel Özellikleren_US
dc.titleTane Boyutunun Massenin ve Ürünün Fiziksel Özellikleri Üzerindeki Etkilerien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalFen Bilimleri Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Seramik Mühendisliği Bölümüen_US
dc.authoridTR128686en_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.startpage7en_US
dc.identifier.endpage15en_US
dc.identifier.issue1/2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster