Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDenktaş, Sevgül
dc.date.accessioned2019-01-25T05:56:41Z
dc.date.available2019-01-25T05:56:41Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationDenktaş S. Et Ve Et Ürünlerinin Fonsiyonelliğinin Arttırılması. Kocatepe Vet J. (2017) 10(2): 106-117en_US
dc.identifier.urihttp://dergipark.gov.tr/download/article-file/386522
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/5240
dc.description.abstractSon yıllarda sağlık ve beslenme arasındaki ilişkinin önemi üzerine daha çok durulmaktadır. Bunun sonucunda tüketiciler tercihlerini daha sağlıklı, fonksiyonel gıdalar yönünde yapmaktadır. Özellikle et ve et ürünlerinin kanser riskini arttırması, yüksek kolesterole sebep olabilmesi gibi nedenlerden dolayı olumsuz bir imaja sahiptir. Bu derlemede; et ve et ürünlerinin daha sağlıklı, fonksiyonel hale getirilebilmesi için yapılan çalışmalar ele alınmıştır. Taze etin besin kalitesinin ve fonksiyonelliğinin iyileştirilmesi hayvan rasyonlarına eklenen E vitamini, C vitamini, selenyum gibi maddelerle mümkün olmaktadır. Et ürünlerinde ise işleme sırasında ürüne çeşitli fonksiyonel ingredientlerin katılmasıyla duyusal, tekstürel ve fonksiyonellik açısından daha iyi bir ürün elde edilebilmektedir.en_US
dc.description.abstractThe relation between health and nutrition has been popular at last year. So consumers select functional foods which are healthier than the others. Especially meat and meat products has negative perception on people due to they cause to increase in risk of canser and high colesterol. At this rewiev, studies about doing healthy and functional meat and meat products were investigated. For developing nutrition quality and functionality of raw meat vitamine E, vitamine C and selenyum are added to animal nutrition. With addition of several functional ingredients to product during process, meat products can be better in terms of sensory, textural and functionality.
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.5578/kvj.54002en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFonksiyonelliken_US
dc.subjectKatkılar
dc.subjectEt Kalitesi
dc.subjectEt Ürünleri
dc.subjectFunctionality
dc.subjectIngredients
dc.subjectMeat Quality
dc.subjectMeat Products
dc.titleEt ve et ürünlerinin fonsiyonelliğinin arttırılmasıen_US
dc.title.alternativeIncreasing of functionality meat and meat productsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Afyon Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programıen_US
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.startpage106en_US
dc.identifier.endpage117en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster