Başlık için Yüksek Lisans Tezleri listeleme
Toplam kayıt 879, listelenen: 310-329
-
Farklı koşullarda kurutulan Trabzon hurması (diospyros kaki) ve kivi (actinidia deliciosa)’nin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik kalite parametrelerinin incelenmesi
(2021)Kurutma işlemi gıdaların muhafazasında kullanılan en yaygın işlemlerden biridir. Bu çalışmada farklı ortamlarda kurutulan Trabzon hurması ve kivi örneklerinin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik kalite parametrelerinin ... -
Farklı koşullarda kurutulan yeşil fasulye (phaseolus vulgaris) ’nin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik kalite parametrelerinin incelenmesi
(2022)Bilindiği üzere, Kurutma işlemi Gıdaların raf ömrünü uzatmakta ve muhafazasında kullanılan en yaygın işlemlerden biridir. Bu çalışmada üç farklı ortamlarda kurutulan iki çeşit Yeşil fasulye (Sırık ve Oturak) örneğin bazı ... -
Farklı Koşullarda Yetiştirilen Tavuklardan Elde Edilen Yumurtalarda Salmonella Spp., Campylobacter Spp. Ve Listeria Spp. Varlığının Araştırılması
(2016)Bu araştırmada, ticari kafes tavukçuluğu, serbest sistem ve köy tavukçuluğu yapılan kümeslerden elde edilen yumurtalarda Salmonella spp., Campylobacter spp. ve Listeria spp. pozitif/negatif analizleri yapılmış ve ... -
Farklı ön işlemlerle kurutulmuş patlıcanın rehidrasyon özellikleri
(2021)Bu araştırmada, ön işlem uygulanmış patlıcan dilimlerinin kuruma ve rehidrasyon durumları incelenmiştir. Bu amaçla dilimlenmiş patlıcanlara üç çeşit ön işlem uygulanıp (ön işlem uygulanmamış örnek (H) - %5 NaCl ve %2 ... -
Farklı Paketleme Yöntemlerinin Buzdolabı Koşullarındaki Etsiz Çiğ Köftenin Dayanma Süresine Etkisinin İncelenmesi
(2016)Çiğ köfte; pişmemiş et, bulgur, salça ve çeşitli baharatların bir araya getirilerek yapıldığı el yapımı bir gıdadır. Avrupa Birliği’ne girme sürecinde satışa sunulan çiğ köftedeki, çiğ et ilavesi yasaklanmış ve etsiz çiğ ... -
Farklı Pişirme Yöntemlerinin Sığır Bonfilelerinin (Longissimus Dorsi) Besinsel Ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
(2013)Bu araştırmada, iki yaşından küçük sığırlara ait sırt eti (bonfile) ‘nin haşlama, kızartma, fırında pişirme ve mangalda pişirme olmak üzere 4 farklı pişirme yöntemi ile pişirilmesi sonucu etin besinsel ve kalite kriterleri ... -
Farklı Renklerdeki Haşhaş ( Papaver Somniferum L. ) Tohumlarının Yağ Asidi Dağılımının Ve Bazı Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi
(2014)Bu çalışmada, üç farklı renkteki (beyaz, sarı, gri) altı farklı tanımlı (Ofis 95, Ofis 96, Ofis 3, Ofis 8, TMO-T ve TMO-1) haşhaş tohumu çeşidi kullanılmıştır. Bu haşhaş tohumları ve bu tohumlara ait yağlarda bazı genel ... -
Farklı Sınıflardaki Betonarme Çeliklerinde Gerilim Korozyonunun Araştırılması
(2016)Betonarme elemanlarının imalatında kullanılan çelikler, uygun konumda yerleştirmek ve aderansı sağlamak amacıyla bükülerek şekillendirilirler. Bu işlem sırasında çelik donatı üzerinde gerilme oluşur. Bu gerilme durumu da ... -
Farklı Tip Viyolleri Ayıran Otomatik Viyol Otomasyon Sistemi Tasarımı, Uygulanması ve İmalatı
(2015)Gıda sektörünün globalleşmesi doğrultusunda artan sektör ihtiyacı olan yumurta üretimi ve Avrupa birliği normlarına uygun olarak marketlerde yer alabilmesi için çeşitlenen paketleme yapıları, yeni makinelere olan ihtiyacı ... -
Farklı tipte galvaniz kaplanmış çelik donatıların beton içerisindeki korozyon performanslarının araştırılması
(2020)Bu tez çalışmasında farklı tiplerde galvaniz ile kaplanmış donatıların normal ve uçucu küllü betonların içerisindeki korozyon performansları araştırılmıştır. Betonlar donatılı ve donatısız olmak üzere iki farklı şekilde ... -
Farklı yol şartları altında taşıtın durma mesafesinin deneysel olarak incelenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)Araçların durma mesafesi trafikte can, mal kayıplarına ve trafik güvenliğine etki eden başlıca parametrelerden biridir. Durma mesafesi; fren sistemi, yol şartları, reaksiyon süresi gibi değişkenler başta olmak üzere birçok ... -
Fatih Projesi Kapsamında 9. Sınıf Fizik Dersi “Fizik Bilimine Giriş” Ünitesine Uygun Olarak Kazanım Temelli E-Öğrenme Materyali Geliştirme
(2016)Bu tez çalışmasında 9. sınıf fizik öğretim programında yer alan “Fizik Bilimine Giriş” ünitesinin Android işletim sistemine uygun olarak kazanım temelli yardımcı ders materyali hazırlanmıştır. Bu eğitim materyalinin tasarımı ... -
Fatih Projesi Kapsamında Fizik Dersi Isı ve Sıcaklık Konusunda Akıllı Cihaz Uygulaması Geliştirme
(2019-03-06)Bu tez çalışmasında FATİH projesi kapsamında kullanılabilecek ve öğrenciler tarafından anlaşılması zor olan ısı ve sıcaklık konusunda kalıcı öğrenme sağlayacak, interaktif etkinlikler üretmek amaçlanmıştır. Bu amaç ... -
Fatih Projesi Kapsamındaki Z-Kitap Uygulamasının 7. Sınıf Öğrencilerinin Matematik Dersine Yönelik Tutum, Motivasyon ve Başarısına Etkisi
(2018)Bu tez çalışmasında, eşitlik ve denklem konusunun öğretiminde FATİH Projesi kapsamındaki Z-kitap uygulamasının 7. sınıf öğrencilerinin matematik dersine yönelik tutum, motivasyon ve başarısına etkisi incelenmiş ve elde ... -
Fatih Projesi Paralelinde 9. Sınıf Fizik Dersi Kuvvet ve Hareket Konusunda Ders Materyalleri Geliştirme
(2014)Bu tez çalışmasında, 2013 yılı 9. sınıf fizik öğretim programında yer alan “Kuvvet ve Hareket” ünitesinin Android işletim sistemine kazanım temelli uygun mobil içerikleri hazırlanmıştır. Tez çalışması kapsamında, ... -
Fe(III) ve Cu(II) iyonlarının polimerik kompozit membranlar ile sulu ortamdan uzaklaştırılması
(2022)Bu araştırmada, yeni membran geliştirme çalışmasında; poli(vinil alkol – co - etilen) ile selüloz filtre kullanılarak kompozit membranlar üretildi. Üretilen kompozit membranlar komplekssiz ve kompleksli ajan varlığında ... -
Fen Bilimleri Öğretmenlerinin Web Pedagojik Alan Bilgilerinin İncelenmesi
(2017)Bu araştırmanın amacı, fen bilimleri öğretmenlerinin web pedagojik alan bilgilerinin incelenmesidir. Karma yöntemler araştırması olarak bu çalışma, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Tokat il genelinde görev yapmakta olan ... -
Fen Bilimleri Öğretmenlerinin Web Pedagojik Alan Bilgisinin İncelenmesi
(2017)Bu araştırmanın amacı, fen bilimleri öğretmenlerinin web pedagojik alan bilgilerinin incelenmesidir. Karma yöntemler araştırması olarak bu çalışma, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Tokat il genelinde görev yapmakta olan ... -
Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinin Sosyal Medya Kullanım Alışkanlıklarının İncelenmesi (Kütahya İli Örneği)
(2016)Bu çalışmanın amacı Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinin sosyal medya kullanım alışkanlıklarının nasıl olduğunu saptamak ve iki eğitim kurumu öğrencilerinin bu alışkanlıklarını çeşitli değişkenlere göre ... -
Fenolik oksijenlerden tetra fonksiyonlandırılan p-ter-bütilkaliks[4]arenlerin antimikrobiyal özelliklerinin incelenmesi
(2019)Bu çalışma 5,11,17,23-tetra-ter-bütil-25,26,27,28-tetrahidroksikaliks[4]aren (1); 5,11,17,23-tetra-ter-bütil-25,27-bisbenziloksi-26,28-dihidroksikaliks[4]aren (2); 5,11,17,23-tetra-ter-bütil-25,27-bis(benziloksi)-26,28- ...