Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Hamburger köfte üretiminde antioksidan kullanımının kalite özellikleri üzerine etkileri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Araştırmada yağ içeriği % 25 olan 3 farklı köfte hamuru hazırlanmıştır. Bu hamurlara % 2 oranında tuz + antioksidan ilave edilmiştir. Hamburger köfte üretiminde % 80 et + yağ, % 3 baharat, % 5 su, % 2 tuz + antioksidan, % ...
Eylais setosa (acarı, hydrachnıdıa) türünde kurşun (pb2+) uygulamaları ve enzim aktivitelerinin tespiti
(2019)
Bu çalışmada, toksik bir ağır metal olan kurşunun (Pb2+), su kenesi türlerinden Eylais setosa (Acari, Hydrachnidia)’da antioksidan enzim aktivite düzeyleri farklı enzim kitleri ile (Süperoksit dismutaz, katalaz, glutatyon ...
Sürmeli çayçe (stachys tmolea boiss) bitkisinin metanol ve aseton ekstrelerinin antioksidan aktivitesi ile mineral madde içeriklerinin belirlenmesi
(2019)
Bitkiler, doğal ekzojen antioksidan kaynaklarıdırlar. İçerdikleri sekonder metabolitler özellikle de polifenoller nedeniyle antioksidan özellik sergilemektedirler. Bu çalışmada Türkiye endemiği Stachys tmolea Boiss. türünün ...