Güncel Gönderiler: Yüksek Lisans Tezleri
Toplam kayıt 879, listelenen: 401-420
-
FARKLI PAKETLEME TEKNİKLERİNİN, TAVUK PASTIRMASININ BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
(2009)Bu çalışmada çeşitli paketleme metotlarının (aerobik paketleme (AP), vakum paketleme (VP), modifiye atmosferde paketleme (MAP)) ve depolama zamanının (0., 15., 30. ve 60. gün) tavuk pastırmalarının kimyasal, mikrobiyolojik ... -
ASFALT BETONUNDA GRANİT ARITMA ÇAMURUNUN FİLLER MALZEMESİ OLARAK KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
(2011)Atık olarak elde edilen çeşitli ürünlerin depolanması veya doğaya terk edilmesi hızla nüfusu artan ve teknolojik olarak gelişen dünyamız için, çevre kirliliği dahil topluma büyük sorunlar getirmektedir. Atıklar, yeni ... -
CEVİZLİ YAZ HELVASINDA DEĞİŞİK DEPOLAMA SICAKLIKLARINDA MEYDANA GELEN KİMYASAL, FİZİKSEL, MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL DEĞİŞİKLİKLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
(2009)Bu çalışmada cevizli yaz helvasının 3 ayrı sıcaklıkta 120 gün depolanarak bazı kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik ve duyusal kalite değerlerinde oluşan değişmeler araştırılmıştır. Ayrıca bu analizlere ışık tutması açısından ... -
DİYABET HASTALARININ BESLENMESİNDE BESİN DESTEK ÖĞESİ OLARAK KULLANILAN BİTKİ VE BAHARATLAR
(2010)Günümüzde bazı hastalıkların görülme sıklığı giderek artmaktadır. Böyle hastalıklar arasında dikkat çekenlerden biri karbonhidrat toleransının bozulması yani Diabetes Mellitus’dur. Diabetes Mellitus, tüm dünyada en sık ... -
ASFALT BETONUNDA GRANİT ARITMA ÇAMURUNUN FİLLER MALZEMESİ OLARAK KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
(2011)Atık olarak elde edilen çeşitli ürünlerin depolanması veya doğaya terk edilmesi hızla nüfusu artan ve teknolojik olarak gelişen dünyamız için, çevre kirliliği dahil topluma büyük sorunlar getirmektedir. Atıklar, yeni ... -
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME VE TÜKETİCİ DAVRANISLARI
(2009)Bu arastırma Afyonkarahisar ilinde bulunan 2007-2008 eğitim öğretim yılında il ve ilçe merkezlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bağlı değisik bölümlerde okuyan yaklasık 23000 üniversite öğrencisinin besin tercihleri ... -
DOĞAL ANTİMİKROBİYALLERİN ISIL İSLEM GÖRMÜS SUCUKLARIN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
(2010)Bu çalısmada, doğal antimikrobiyaller olan nisin ve sodyum laktatın, ısıl islem görmüs sucukların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi incelenmistir. Çalısmada 100 ppm nisin, 250 ppm nisin, % ... -
Vişne Ve Kirazın Kuruması Sırasında Büzülmenin İncelenmesi
(2010)Bu çalışmada Afyonkarahisar-Sultandağı bölgesinde yetişen kiraz ve vişnenin kuruma ve rehidrasyon kinetiği ile kuruma sırasında meydana gelen büzülme davranışı incelendi. Meyvenin kuruması ve kurutulması literatürde yer ... -
Quark Peyniri Üretiminde Bazı Aromatik Bitki Yağlarının Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
(2011)Quark peyniri, yağsız veya yağ oranı ayarlanmış sütten ya sadece süt asiti ile yada süt asiti fermentasyonu ile birlikte çok az peynir mayasından da yararlanılarak üretilen taze bir peynir çeşitidir. Quark peyniri ülkemiz ... -
Betona sonradan yerleştirilen kimyasal ankrajların eksenel çekme etkileri altında mekanik özelliklerinin incelenmesi
(2013)Ülkemizde son yıllarda meydana gelen depremler sonrası mevcut yapı stoku incelendiğinde, büyük bir çoğunluğunun performans seviyelerinin gerçekleştiremediği ortaya çıkmaktadır. Yeterli performansa sahip olmayan bu tür ... -
Bilgisayar Desteği ile Akarçay Güney Alt Havzasi Yer Alti Suyu Modellemesi
(2013)Bu çalışma Afyon ili sınırları içerisinde bulunan Akarçay havzasının, Afyon Merkez, Çay, Sincanlı, Şuhut, Çay - Eber gölü sınırları ve Akarçay nehrinin güneyinde yer alan bölgeleri kapsamaktadır. Akarçay havzasına ait yer ... -
Kendiliğinden Yerleşen Harçlarda Kullanilan Mineral Katkilarin Yüksek Sicaklik Performansina Etkisi
(2013)Bu çalışmada, farklı agrega ve mineral tipleri kullanılarak üretilen beton numunelerin, yüksek sıcaklık sonrası fiziksel ve mekanik özeliklerinde meydana gelen değişiklikler incelenmiştir. Harç üretimleri 0.50 su/bağlayıcı ... -
Farklı Aromatik Bitkilerle Kaplanmış, Kurutulmuş Ve Tütsülenmiş Etlerin Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması
(2016)Bu çalışmada kurutulmuş, tütsülenmiş etler 5 farklı aromatik bitki ile kaplanmıştır. 1. uygulamada (kontrol) baharatla kaplanmamış kurutulmuş, tütsülenmiş et kontrol grubu kabul edilmiştir. 2. uygulamada (JK) kurutulmuş ... -
Betona sonradan yerleştirilen kimyasal ankrajların kesme etkileri altında mekanik özelliklerinin incelenmesi
(2013)Bir yapının hatalı ve eksik projelendirilmesi, uygulama sırasında yapılan hatalar, yapı elemanlarında ortaya çıkan hasar ve zayıflık belirtileri, yapının zaman içinde kullanım amacının değişmesi nedeniyle taşıyıcı sistemde ... -
Bilgisayar Desteği ile Eber Gölü Yeraltı Suyu Modellemesi ve Su Bütçesi Hesabı
(2013)Bu çalışma Afyon ili Akarçay havzası sınırları içinde bulunan kuzeyinde Emir Dağları ve güneyinde Sultan Dağları ve denizden 967 metre yükseklikte olan Eber gölü ve çevresini kapsamaktadır. Eber gölü ve çevresine ait ... -
Alıç (Crataegus Tanacetifolia, Crataegus Monogyna) Meyvesi Çeşitlerinden Üretilen Marmelat Ve Reçellerin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
(2016)Bu çalışmada, Afyonkarahisar’da doğal olarak yetişen ve sağlık üzerinde olumlu etkileri olan fenolik bileşikler bakımından zengin yabani meyve türlerinden alıç (Crataegus tanacetifolia (Lam.) Pers. ve Crataegus monogyna ... -
Betona sonradan yerleştirilen kimyasal ankrajların eğilme etkileri altında mekanik özelliklerinin incelenmesi
(2013)Ülkemizde mevcut yapı stoğu içerisinde yer alan binaların büyük çoğunluğunun yeterli deprem güvenliğinin bulunmadığından güçlendirilme gereksinimi ortaya çıkmaktadır. Betonarme taşıyıcı elemanların ve taşıyıcı sistemin ... -
Kekikli Kimyonlu Beyaz Peynir Üretimi
(2016)Bu tez çalışmasında üç farklı formülasyonda kekik ve kimyon karışımı kullanılarak beyaz peynir üretimi yapılmış, elde edilen peynirler örneklerinin fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. ... -
Bilişim Alanında Değişik Kademelerde Eğitim Gören Öğrencilerin Girişimcilik Eğilimlerinin Karşılaştırılması
(2016)Hızla gelişen ve değişen dünya koşullarında ulusal ve uluslararası alanda ilerleme, kalkınma ve geleceğe güvenle adım atabilmede ön plana çıkan unsurlardan birisi de girişimcilik kavramıdır. Bilişim çağında ve özellikle ... -
Doğal Bazı Antimikrobiyal Maddelerin Ve Potasyum Sorbatın Isıl İşlem Görmüş Sucuklara Yüzeysel Uygulamasının Sucuk Kalite Özelliklerine Etkisi
(2016)Bu çalışmada kekik (Thymus vulgaris L.) suyu, karahalile (Terminalia chebula Retz.) kuru meyvesi ekstraktı ve içerisinde civanperçemi (Achillea millefolium L.), kuzukulağı (Rumex acetosella L.) ve sinirliot (Plantego ...