Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOndratschek, Ursula
dc.contributor.authorBalım, Ali Günay
dc.contributor.authorTurkoguz, Suat
dc.date.accessioned2019-04-30T05:45:29Z
dc.date.available2019-04-30T05:45:29Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/download/article-file/304266
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/5689
dc.description.abstractÇalışmada, ilköğretim öğrencilerinin tuz yapısı, özellikleri ve kullanım alanlarına yönelik görüşlerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu nedenle 2012 yılında Türkiye, Almanya, İtalya, Polonya, Yunanistan; İspanya, Estonya, Avusturya, Romanya, İskoçya'nın yer aldığı 10 Avrupa ülkesinin ortak yürüttüğü "The SALT Comenius Project" kapsamında etkinlikler başlatılmıştır. Bu çalışmada yer alan projenin amacı, öğrencileri bilim, sanat, dil, teknoloji ve kültür bakımından birbirlerine kaynaştırmak ve toprakta yer alan, günlük yaşamlarında kullandıkları tuz hakkında algı ve farkındalık oluşturmaktır. İlk proje toplantısında öğrencilerin tuzun yapısı, özellikleri ve kullanım alanlarına yönelik görüşleri almak için yarı yapılandırılmış anket kullanılmıştır. Araştırmaya 10 Avrupa ülkesinden 161 ilköğretim öğrencisi katılmıştır. Araştırmada veriler nitel araştırma yöntemiyle toplanmıştır Araştırmanın sonucunda, Öğrencilerin çoğunluğu tuzun yemeklerde kullanılan bir madde olduğunu, tuzun sadece denizlerden elde edilebileceğini, tuzun küçük kristallerden oluştuğunu, sağlık için kötü olduğunu, sadece tuzun kaya tuzun'dan elde edilebileceğini inanmaktadırlar.en_US
dc.description.abstractThis study aimed to investigate students' views towards salt structure, properties and application areas. The SALT Comenius Project" initiated activities in 2012. This project was conducted with 10 European countries including Turkey, Germany, Italy, Poland, Greece, Spain, Estonia, Austria, Romania, and Scotland. The aim of this project is to develop friendships between primary school students through science, art, language, technology, and culture and to increase students' attention towards salt in daily life. In the first project meeting, the project partners developed a semi-structured questionnaire to measure students' views about the structure and properties of salt. Participants were 161 primary school students from project partner countries. In this study, Data were gathered by the qualitative research method. In students' views, salt is a substance used in food; salt is gathered only from sea salt; salt is composed of tiny crystals; salt is bad for health; salt is gathered only from rocks.
dc.language.isoengen_US
dc.identifier.doi10.5578/keg.7784en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTuza Yönelik Görüşleren_US
dc.subjectİlköğretim Öğrencileri
dc.subjectViews Toward Salt
dc.subjectPrimary School Students
dc.titleTuz (Bilim-Sanat-Dil-Teknoloji) Comenius Projesi: İlköğretim öğrencilerinin tuza yönelik görüşlerien_US
dc.title.alternativeThe salt (Science-Arts-Language-Technology) Comenius Project: Primary school students' views about salten_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKuramsal Eğitimbilim Dergisien_US
dc.departmentSalt Comenius Project Coordinator, Grundschule im Beerwinkel, Berlin, Germanyen_US
dc.departmentİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi
dc.departmentİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage27en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster