Yazar "Akdeniz, Bilge" için Fen Bilimleri Enstitüsü listeleme
-
Anlamsal Ağ Teknolojilerinin Gıda İşletmelerinde Ürün İzlenebilirliği için Kullanımının Araştırılması
Kavak, Özer (2018)Bu çalışmanın amacı, anlamsal ağ teknolojilerini kullanarak gıda izlenebilirliğini sağlayabilecek ontolojinin geliştirilmesidir. İlişkisel veri tabanlarıyla ya da algoritmalarla izlenebilirliğin sağlanması mümkündür ancak ... -
Engel teknolojisinin taze dilimlenerek paketlenmiş patlıcanlara uygulanması
Aydın, Muammer (2019)Bu çalışmanın amacı taze olarak dilimlenmiş patlıcanlar için engel teknolojisinin kullanımının araştırılması ve mikrobiyal, fiziksel ve fizikokimyasal kalite kriterlerindeki değişimlerin depolama sürecinde incelenmesidir. ... -
Farklı ön işlemlerle kurutulmuş patlıcanın rehidrasyon özellikleri
Rozykulova, Leyla (2021)Bu araştırmada, ön işlem uygulanmış patlıcan dilimlerinin kuruma ve rehidrasyon durumları incelenmiştir. Bu amaçla dilimlenmiş patlıcanlara üç çeşit ön işlem uygulanıp (ön işlem uygulanmamış örnek (H) - %5 NaCl ve %2 ... -
Yenilebilir kaplama işleminin orta nemli sultani çekirdeksiz üzüm kalitesi üzerine etkisinin incelenmesi
Buluntekin, Hakkı Faruk (2019)Bu araştırmada, çeşit olarak tescil edilen Sultani Çekirdeksiz Üzüm klonlarına ait dört farklı tipin hasat sonu ve kuru üzüm verileri ile rehidrasyon özellikleri incelenmiştir. Bu çeşitler Sultan1 (S1), Sultan7 (S7), Manisa ...