Yazar "Gök,Veli" için Fen Bilimleri Enstitüsü listeleme
-
Doğal Bazı Antimikrobiyal Maddelerin Ve Potasyum Sorbatın Isıl İşlem Görmüş Sucuklara Yüzeysel Uygulamasının Sucuk Kalite Özelliklerine Etkisi
Ekiz, Teslime (2016)Bu çalışmada kekik (Thymus vulgaris L.) suyu, karahalile (Terminalia chebula Retz.) kuru meyvesi ekstraktı ve içerisinde civanperçemi (Achillea millefolium L.), kuzukulağı (Rumex acetosella L.) ve sinirliot (Plantego ... -
FARKLI PAKETLEME TEKNİKLERİNİN, TAVUK PASTIRMASININ BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Uzun, Tamer (2009)Bu çalışmada çeşitli paketleme metotlarının (aerobik paketleme (AP), vakum paketleme (VP), modifiye atmosferde paketleme (MAP)) ve depolama zamanının (0., 15., 30. ve 60. gün) tavuk pastırmalarının kimyasal, mikrobiyolojik ... -
Farklı Aromatik Bitkilerle Kaplanmış, Kurutulmuş Ve Tütsülenmiş Etlerin Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması
Ekmekçi, Elif (2016)Bu çalışmada kurutulmuş, tütsülenmiş etler 5 farklı aromatik bitki ile kaplanmıştır. 1. uygulamada (kontrol) baharatla kaplanmamış kurutulmuş, tütsülenmiş et kontrol grubu kabul edilmiştir. 2. uygulamada (JK) kurutulmuş ... -
Farklı Hardal Tohumlarının Köftelerin Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Çağlar, Muhammed Yusuf (2014)Bu araştırmada, öğütülmüş hardal tohumunun köftelerin bazı kalite karakteristikleri üzerine etkisi incelenmiştir. Çalışmada hardal tohumu içermeyen grup kontrol örneği olarak, farklı renkte, farklı konsantrasyonlarda ve ... -
Frenk Üzümü (Ribes Multiflorum Kit. Ex Roem. & Schult) Ekstraktlarının Antioksidan Ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Araştırılması Ve Sucuk Üretiminde Kullanılması
Başpınar, Elif (2016)Bu araştırmada doğal antioksidan kaynağı olan Frenk üzümünün (Ribes multiflorum Kit. Ex Roem. & Schult) sucuğun fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri ve depolama stabilitesine etkileri incelenmiştir. ... -
HİNDİ ETLERİNİN MARİNASYONUNDA BAZI DOĞAL ANTİOKSİDAN KAYNAKLARININ KULLANIMI
Bor, Yasemin (2011)Besin değeri kırmızı ete yakın olan hindi etinin ülkemizde tüketimi geliĢmiĢ ülkelere oranla oldukça azdır. Bu çalışmada çeşitli doğal antioksidan kaynakları kullanılarak hindi göğüs etleri marine edilerek kimyasal, tekstürel ... -
Soğuk Plazma Tekniğinin Et Ürünlerindeki Bazı Patojenler Üzerine Etkisi
Aktop, Simge (2016)Bu çalışmada, soğuk plazma işleminin dilimlenmiş pastırmaya inoküle edilen Listeria monocytogenes ve Staphylococcus aureus bakterileri üzerine etkisi incelenmiştir. Çalışmada pastırmalara 3 dak oksijen gazı (SP1), 5 dak ...