Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Antep fıstığı dış kabuk yağlarının fiziksel ve kimyasal kompozisyonu
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Bu araştırma kapsamında, Kırmızı ve Uzun çeşit antep fıstığı dış kabuk yağlarının fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti için, dış kabukta; kuru madde, kül ve yağ analizi ve dış kabuk yağında; serbest yağ asitliği, ...
Farklı ön işlemlerle kurutulmuş patlıcanın rehidrasyon özellikleri
(2021)
Bu araştırmada, ön işlem uygulanmış patlıcan dilimlerinin kuruma ve rehidrasyon durumları incelenmiştir. Bu amaçla dilimlenmiş patlıcanlara üç çeşit ön işlem uygulanıp (ön işlem uygulanmamış örnek (H) - %5 NaCl ve %2 ...
Geleneksel Afyonkarahisar ekmeği üretiminde kullanılan hamurların fizikokimyasal özellikleri ile hamur fermantasyonunda rol alan mayaların izolasyon ve tanımlanması
(2021)
Bu araştırmada Afyonkarahisar bölgesinde faaliyet gösteren fırınlardan temin edilen 25 farklı ekşi hamur örneğinin fizikokimyasal bileşenleri ile ekşi hamur içerisindeki mevcut maya türlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. ...
Mikroenkapsüle L. acidophilus ilave edilerek üretilen dondurmaların depolanması sırasında bazı fizikokimyasal tekstürel termal ve mikroyapısal özelliklerindeki değişimlerin belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Son yıllarda mikroenkapsülasyon yeni bir teknoloji olarak araştırmacıların ilgisini çeken güncel araştırma konularından biridir. Mikroenkapsülasyon işleminde araştırmacıların yeni bir enkapsülasyon yöntemi ya da yeni bir ...