Konu "Et Kalitesi" için Sağlık Bilimleri Enstitüsü listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Mantı kıymasındaki doku tiplerinin histolojik yöntemlerle belirlenmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 11.07.2023)Ülkemizde endüstrinin gelişmesi ile birlikte gıda üretim alanları da arttı. Gıda üretiminde önemli yer tutan mantı tüketimi de endüstri ile paralel olarak artış sağladı. Üretimin devamında, saklama süresini artırmak ürün ... -
Papain ve fungal proteaz enzim uygulaması ile kuru ve yaş olgunlaştırılan etlerin kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 30.04.2024)Bu çalışmada papain ve fungal proteaz uygulamaları ile birlikte kuru ve yaş olgunlaştırma yöntemlerinin sığır eti kalitesine etkilerinin belirlenmesi hedeflenmiştir. Bu amaçla 22-24 aylık 300-350 kg karkas ağırlığına sahip ...