Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorDuman, Erman
dc.contributor.authorYazıcı, Ayşe Sena
dc.date.accessioned2019-05-24T06:31:49Z
dc.date.available2019-05-24T06:31:49Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/6127
dc.descriptionIn this study, Genus of Sarı Lop fig’s seeds and oil have some physicochemical characteristics of mean values have been determined in the following way; internal weight, 1000 seed weight, moisture content, in order of, 42,44 g, 957 piece, 3,91 g, % 91,62 and % 11,81. Total sterol, non saponified substance, iodine value, refractive index, saponification value, viscosityand oxidative stability value of fig’s oilare calculated respectively as 6636,18 mg/kg, 21,6 g/kg, 176,5 I2 g/100 g, 1.45 (nD), 195,88 mg KOH/kg, 51,6 mPa, 2,67 110 ° C/h. Genus of Mor Güz fig’s seeds and oil have some physicochemical characteristics of mean values have been determined in the following way; internal weight, 1000 seed weight, dry matter and fruit kernel moisture content, in order of, 32,36 g, 946 piece, 3,76 g, % 92,02 and % 9,71. Total sterol, non saponified substance, iodine value, refractive index, saponification value, viscosityand oxidative stability value of fig’s oilare calculated respectively as 5667,88 mg/kg, 13,1(g/kg), 175,8 I2, 1,48 (nD), 184,13 (mg KOH/kg), 51,4mPa, and 2,32 110 oC/h.en_US
dc.description.abstractBu araştırmada, Sarı Lop cinsi incir çekirdeği ve yağının bazı fizikokimyasal özelliklerinin ortalama değerleri tespit edilmiştir. İç ağırlığı, çekirdek sayısı, bin tane ağırlığı, kuru madde ile meyve ve çekirdek nem içeriği sırasıyla 42,44 g, 957 adet, 3,91 g, %91,62 ve %11,81 olarak belirlenmiştir. İncir çekirdeği %20,55 yağ içermektedir. Toplam sterol, sabunlaşmayan madde, iyot değeri, kırılma indisi, sabunlaşma değeri, viskozite ve incirçekirdeği yağının oksidatif stabilite değeri, sırasıyla 6636,18 mg/kg, 21,6 g/kg, 176,5 I2 g/100 g, 1,45 (nD), 195,88 mg KOH/kg, 51,6 mPa, 2,67 110°C/s hesaplanmıştır. Mor güz cinsi incir çekirdeği ve yağının bazı fizikokimyasal özelliklerinin ortalama değerleri şu şekilde tespit verilmiştir. İç ağırlığı, çekirdek sayısı, bin tane ağırlığı, kuru madde ile meyve ve çekirdek nem içeriği sırasıyla 32,36 g, 946 adet, 3,76 g, %92,02 ve %9,71 olarak belirlenmiştir. İncir çekirdeği %23,53 yağ içermektedir. Toplam sterol, sabunlaşmayan madde, iyot değeri, refraktive index, sabunlaşma değeri, viskozite ve oksidatif stabilite değerleri sırasıyla, sırasıyla 5667,88 mg/kg, 13,1(g/kg), 175,8 I2, 1,48 (nD), 184,13(mg KOH/kg), 51,4 mPa, ve 2,32 110oC/h tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİncir, Ficus Carica, Sarı Lop, Mor Güz, Yağ Asitleri, Gaz Kromotografisi.en_US
dc.titleTaze Ve Kuru İncir Çekirdeklerinin Fiziksel Ve Kimyasal Komposizyonlarıen_US
dc.title.alternativePhysıcal Propertıes And Chemıcal Propertıes Of Wet Fıg Seeds And Dry Fıg Seed Oılsen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage52en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster