Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Değişik Oranlarda Tarçın İlave Edilmiş Pastörize Sütlerde Raf Ömrünün Değişimi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2015)
Pastörize sütün besin değeri UHT sütten daha yüksek olmasına karşın, raf ömrü çok daha
kısadır. Bu araştırmada pastörize sütlere çeşitli oranlarda UV ışın altında sterilize edilmiş
toz tarçın (Cinnamomum verum) ilave ...
Çeşitli bitki ekstraktlarının çiğ köfte üzerindeki antimikrobiyal etkisi
(2018)
Çiğ köfte günlük olarak hazırlanıp, birkaç saat içerisinde tüketilmesi gereken, raf ömrü kısa ve mikrobiyal açıdan riskli bir gıdadır. Bu araştırmada; çiğ köfte numunelerine belirli oranlarda değişik baharat ekstrakları ...
Kefir ve Sağlık Açısından Önemi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2017)
Fermente süt ürünleri içinde yoğurttan sonra önemli bir yer tutan ve herkes tarafından beğenilerek
tüketilen diğer bir ürün kefirdir. Kefir; gerek içermiş olduğu bileşenler, gerekse fermantasyon
aşamasında oluşan yeni ...
Gıda muhafasında kullanılan bazı doğal antimikrobiyaller
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2014)
İnsanların toplu halde yaşamaya başlamalarıyla birlikte gıdalar; üretim ve takip eden süreçlerde çeşitli nedenlerden dolayı patojen mikroorganizmalar ile kontaminasyona uğrayabilmektedir. Bu nedenle gıdaların korunması ve ...