Davranışsal iktisat perspektifinden enflasyonist ortamda tüketici davranışları
Özet
Davranışsal iktisat, dünyada yeni ülkemizde daha da yeni bir bilim dalı olsa da konu ile ilgili çalışmalar gün geçtikçe artmaktadır. Bu eser, insanların karar nasıl karar verdiği ile ilgilenen davranışsal iktisadın bir örneğini oluşturmaktadır.
Gerçek hayatta bildiğimiz insanın; psikolojik, sosyal, dini, ekonomik, ruhsal pek çok yönü mevcuttur. Ana-akım iktisadın reddettiği insan kavramını gün yüzüne çıkarmak bu araştırmanın temel amacını oluşturmaktadır.
Konu ile alakalı olarak iktisat bilim dalının başka bilimler ile olan ilişkilerinin reddedilmesi durumunu da değiştirebilmek amacıyla bu ilişkilerin varlığı hakkında bilgi vermekde araştırmanın ikinci sacayağıdır. Although behavioral economics is a new branch of science in the world and much newer in our country, studies on the subject are increasing day by day. This study provides an example of behavioral economics dealing with how people make decisions.
The human that we know in real life has many aspects such as psychological, social, religious, economic, and spiritual. The main purpose of this study is to reveal the concept of the human being rejected by mainstream economics.
The second aim of the study is to provide information about the existence of the relations of economics with other sciences in order to change the rejection of these relations.
Bağlantı
https://hdl.handle.net/11630/7305Koleksiyonlar
- Yüksek Lisans Tezleri [1691]